Sony: Προς απόλυση 10.000 εργαζομένων και μείωση προϊόντων

Για να θέσει τέλος στις ζημίες της
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2005 10:01

ΣΤΗΝ περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας, καθώς και στη μείωση των προϊόντων της, σε ποσοστό 20%, με στόχο να θέσει τέλος στις ζημίες στο κομμάτι των ηλεκτρονικών, θα προχωρήσει η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο, Sony Corp., σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Howard Stringer.

Η Sony θα μειώσει το προσωπικό της στην Ιαπωνία, κατά 4.000 ανθρώπους και κατά 6.000 στο εξωτερικό, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Επίσης, η Sony, που απασχολεί περίπου 151.400 ανθρώπους διεθνώς, είπε ότι θα κλείσει 11 εργοστάσια, με αποτέλεσμα να αριθμεί συνολικά 54 εργοστάσια διεθνώς. Η Sony εκτιμά να μειώσει το κόστος κατά 200 δισ. γιέν (1,8 δισ. δολ.) μέσω του σχεδίου αναδιάρθρωσής της.

Οι μετοχές της, σημείωσαν άνοδο 7% αυτόν τον μήνα, καθώς οι επενδυτές πίστευαν ότι η θέση του Stringer στο τμήμα μέσων, πριν την ανάληψη των καθηκόντων του ως εκτελεστικός διευθυντής, θα τον βοηθήσει να κάνει μεγαλύτερες αλλαγές, απ΄ό,τι οι προκάτοχοί του. Η Sony που έχασε σημαντικό μερίδιο αγοράς από άλλες βιομηχανίες, εκτιμά ότι την τρέχουσα χρήση θα εμφανίσει ζημίες 10 δισ. γιέν, μετά την ανακοίνωσή της στις 28 Ιουλίου ότι θα εμφανίσει κέρδη 10 δισ. γιέν. Κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση η εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη 163,8 δισ. γιέν και πωλήσεις 7,16 τρισ. γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα