Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2005 10:33

Sarros Securities: «Οι διεθνείς αγορές κινήθηκαν στο σύνολό τους πτωτικά, καθώς το βασικό ζήτημα αύξησης των τιμών του πετρελαίου παραμένει άλυτο. Ο τυφώνας «Ρίτα» έχει φέρει ανησυχία στις ΗΠΑ και παράλληλα επιδεινώνει τις προσδοκίες για την κατανάλωση. Επίσης στην Ευρώπη τριγμούς δημιουργεί και η ακυβερνησία στην Γερμανία. Επακόλουθο όλων αυτών οι πιέσεις σε δείκτες και μετοχές χρηματιστηρίων.

»Η ελληνική αγορά, ακολουθώντας όπως συνήθως σε πτωτικές συνεδριάσεις τις διεθνείς αγορές, κινήθηκε πτωτικά. Οι πιέσεις παρουσιάστηκαν σε όλο το ταμπλό και μάλιστα με αύξηση του όγκου συναλλαγών. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα τόσο εγχώρια όσο και από τις διεθνείς αγορές αναμένεται συνέχεια των πιέσεων και ρευστοποιήσεις. Από τις ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου 2005, που θα ολοκληρωθούν τέλος του μήνα, θα παρουσιαστούν και αγοραστικές ευκαιρίες».

Emporiki Investment Bank: « Δεδομένης της αρνητικής διάθεσης για την ανάληψη μεγαλύτερου επενδυτικού ρίσκου προβλέπουμε μια υποτονική συνεδρίαση με το ΓΔ να προσπαθεί να ισορροπήσει γύρω από τρέχοντα επίπεδα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα