Γιακουμάτος: Θα επιδοτούμε μόνο την απασχόληση και όχι την οκνηρία

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2005 15:05

Λύση στο πρόβλημα των ανέργων της «Τρικολάν» υποσχέθηκε ότι θα δώσει ο υφυπουργός Απασχόλησης Γεράσιμος Γιακουμάτος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Αγγελου Τζέκη σχετικώς με το κλείσιμο των εργοστασίων των «Κλωστηρίων Νάουσας».

Ζήτησα τα ονόματα των 24 που παραμένουν άνεργοι, από τους 98 απολυθέντες της «Τρικολάν», και σας καλώ, όταν θα ανέβω στη Νάουσα (να δείτε) ότι θα έχει λυθεί το θέμα τους, είπε ο κ. Γιακουμάτος.

Ωστόσο, ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι η πολιτική επιδότησης των 26 ευρώ ημερησίως για «να κάθεσαι στο σπίτι σου, και να κάνεις μαύρη εργασία, και να φέρνεις το Βούλγαρο να σε υπηρετεί, ανήκει στο παρελθόν».

«Από εδώ και πέρα θα επιδοτούμε μόνο την απασχόληση και τη δουλειά και όχι την ανεργία και την οκνηρία», είπε ο κ. Γιακουμάτος, σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατό σε ένα νομό με τόση ανεργία να έρχονται νομίμως 9.500 εργάτες από την Αλβανία και τη Βουλγαρία μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του 2005. Ολες αυτές οι δουλειές είναι βαριές και ακατάλληλες για Ελληνες; αναρωτήθηκε ο κ. Γιακουμάτος.

Από την πλευρά του, ο κ. Τζέκης είπε ότι το να κλείνουμε τις παραγωγικές μονάδες της χώρας και να καλούμε τους εργαζομένους να πάνε για ένα-δύο μήνες στα χωράφια με 20 ευρώ μεροκάματο και ανασφάλιστοι, δεν αποτελεί πρότυπο.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα