Τον Οκτώβριο στη Βουλή το ν/σ για τις οικοδομικές άδειες

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2005 15:33
UPD:15:52

Την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί στους εμπλεκόμενους φορείς το νομοσχέδιο για τις οικοδομικές άδειες, ενώ μέσα στον Οκτώβριο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επισήμανε ότι με το νέο νόμο θα γίνονται καλύτεροι έλεγχοι πριν από την έκδοση της οικοδομικής άδειας, αλλά και ουσιαστικότεροι έλεγχοι κατά την ανέγερση μιας οικοδομής.

Μέσα στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται και λύση για τους ημιυπαίθριους χώρους, αλλά στην ερώτηση αν θα καταργηθούν, ο υπουργός απάντησε ότι θα τα πούμε όταν έλθει η ώρα.

Επίσης ο υπουργός δήλωσε ότι την άλλη εβδομάδα θα κάνει ανακοινώσεις για το πως θα προχωρήσει το πρόγραμμα για το Κτηματολόγιο.

Για τις νέες συμβάσεις παραχώρησης στις εθνικές οδούς ο υπουργός ανέφερε ότι είναι φυσικό τα διόδια να τα εισπραττουν αυτοί που θα κατασκευάσουν τα έργα. Οι υπάλληλοι του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ) δεν θα χάσουν τη δουλειά τους. Εως το τέλος του χρόνου θα ξέρουμε τί θα γίνει με το ΤΕΟ, συμπλήρωσε.

Για την Ψυττάλεια, ο κ. Σουφλιάς ανέφερε ότι αν οι κάτοικοι των Λιοσίων δεν θέλουν τη λάσπη στη χωματερή μετά τον ερχόμενο Δεκέμβριο εμείς θα βρούμε άλλη λύση.

Εχουμε μελετήσει, είπε, αυτές τις λύσεις, αλλά δεν θέλησε να τις αποκαλύψει.

Ο κ. Σουφλιάς ανέφερε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ είναι πρώτο σε απορροφητικότητα κονδυλίων ενώ ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από το υπουργείο Οικονομίας να του διαθέσει προς απορρόφηση άλλα 550 εκατ. ευρώ από τα κονδύλια που δεν έχουν απορροφήσει άλλοι φορείς.

Για την Εγνατία ο κ. Σουφλιάς τόνισε ότι υπάρχουν πιστώσεις ύψους 305 εκατ. ευρώ, αλλά θεωρεί ότι θα χρειαστούν και άλλες πιστώσεις που θα φθάσουν πάνω από 650 εκατ. ευρώ. Για το λόγο αυτό θα γίνει μακροπρόθεσμος δανεισμός ύψους 250 εκατ. ευρώ ο οποίος όμως δεν θα επιβαρύνει τα ελλείμματα.

Τέλος για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» είπε ότι μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/21/1091810.htm θα αρχίσει επιτέλους η αναβάθμισή του.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα