Χ.Α.: Στο 10% το ημερήσιο όριο διακύμανσης των μετοχών

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015 14:24
UPD:14:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗ

Την εφαρμογή των ημερήσιων ορίων διακύμανσης 10% για τον Ιανουάριο του 2016 ενέκρινε η διοικούσα επιτροπή Χρηματιστηριακών Αγορών, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Η ημερήσια διακύμανση αφορά τις μετοχές χαμηλής κυκλοφοριακής ταχύτητας (μέση μηνιαία κυκλοφοριακή ταχύτητα προηγούμενου μήνα μικρότερη ή ίση του 0,01%).

Παράλληλα, εγκρίθηκαν και τα εξής:

  • την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών των εταιριών «ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ», «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ», «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ» και «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS» από την εταιρία – Μέλος «ΜΙΔΑΣ ΑΧΕΠΕΥ» και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών των εταιριών «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ» και «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS» την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016, ενώ επί των μετοχών των εταιριών «ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ» και «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ» την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016.
  • την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εταιρίας «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» από την εταιρία – Μέλος «EUROXX Χ.Α.Ε.Π.Ε.Υ.» και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί της εν λόγω κινητής αξίας τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016.
  • την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εταιρίας «ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ» από την εταιρία – Μέλος «ΛΕΩΝ ΔΕΠΟΛΑΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ» και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί της εν λόγω κινητής αξίας τη Δευτέρα 04 Ιανουαρίου 2016.


Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα