Cinven: Προς δημιουργία νέου fund, ύψους 5 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2005 07:43

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από 5 δισ. ευρώ (6,1 δισ. δολ.), ενδέχεται να ψάξει το επόμενο έτος για το μεγαλύτερο κεφάλαιο επενδύσεων της, η Cinven Ltd., μετά τα κέρδη από τις επενδύσεις της σε γυμναστήρια και στη μεγαλύτερη εταιρεία με παρκόμετρα της Βρετανίας, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H Cinven, σχεδιάζει να αντλήσει το τέταρτο κεφάλαιό της μετά την επένδυση πλέον των 2/3 των 4,4 δισ. ευρώ που άντλησε το 2002, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Η εταιρεία, με έδρα το Λονδίνο, είπε σε χθεσινή της ανακοίνωση ότι επέστρεψε 3 δισ. ευρώ από μερίσματα και πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων στους επενδυτές στο κεφάλαιό της το 2002.

Οι εταιρείες εξαγορών έχουν αντλήσει φέτος μέχρι στιγμής 98 δισ. δολ. σε νέα κεφάλαια, 50% περισσότερα από όσα άντλησαν στο σύνολο του 2004, σύμφωνα με τα στοιχεία της Private Equity Intelligence Ltd., εταιρείας ερευνών με έδρα το Λονδίνο. Η Cinven, σχεδιάζει να δημιουργήσει το νέο κεφάλαιο, μετά τον υπερδιπλασιασμό των κερδών από την πώληση της Fitness First Plc, της βρετανικής εταιρείας με γυμναστήρια και ινστιτούτο σε 15 χώρες και τον τριπλασιασμό των κεφαλαίων της από την National Car Parks, με έδρα το Λονδίνο.

Ο εκπρόσωπος της Cinven, Edward Bridges, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Χθες η Cinven πούλησε την Fitness First στη βρετανική BC Partners αντί του ποσού των 835 εκατ. λιρών Αγγλίας (1,5 δισ. δολ.). Η εταιρεία απεκόμισε περισσότερα από τα τριπλάσια που επένδυσε στη National Car Parks της Βρετανίας, όταν την πούλησε στην 3i Group Plc, αντί του ποσού των 555 εκατ. λιρών Αγγλίας, τον Ιούλιο.

Η Cinven ιδρύθηκε το 1977 από την Coal Pension Trustees Services Ltd., η οποία διαχειρίζεται τις συντάξεις για τους Βρετανούς ανθρακωρύχους. Εγινε ανεξάρτητη εταιρεία από το 1995.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα