UBS: Υπέρ των hedge funds για να προσελκύσει πλούσιους πελάτες

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2005 10:07

ΕΠΤΑ χρόνια μετά την απώλεια 700 εκατ. δολ., από την κατάρρευση του Long-Term Capital Management LP, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της UBS AG, Peter Wuffli, 47 ετών, δημιουργεί ένα νέο hedge fund, για να καλύψει τη ζήτηση για πιο επικίνδυνες επενδύσεις.

Η UBS, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, εκτιμά ότι οι πλούσιοι άνθρωποι θα τοποθετήσουν τουλάχιστον το 20% των χρημάτων τους σε hedge funds την επόμενη πενταετία, σύμφωνα με τον Wuffli, σε συνέντευξη που παραχώρησε. Η τράπεζα που εδρεύει στη Ζυρίχη, σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 2 δισ. δολ. στο νέο της τμήμα, Dillon Read Capital Management, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα.

Η Dillon Read, που θα διοικείται από τον πρώην εκτελεστικό διευθυντή στον τραπεζικό τομέα, John Costas, 48 ετών, θα επικεντρώσει αρχικά το ενδιαφέρον της στις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος. Επίσης, η UBS σκέφτεται να προχωρήσει σε εξαγορές, με στόχο να βοηθήσει στην επέκταση της στις ΗΠΑ και να ισχυροποιήσει τη θέση της ως η υπ αριθμόν ένα διαχειρίστρια κεφαλαίων στον κόσμο, σύμφωνα με τον Wuffli. Μέχρι τα τέλη του Ιουνίου, η UBS είχε 2 τρισ. δολ. επενδεδυμένα κεφάλαια.

Ο Wuffli αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το ύψους των κεφαλαίων που θα επενδύσει η UBS στην Dillon Read, λέγοντας ότι περιμένει το νέο της τμήμα να καταστεί πολύ σημαντικό υπό τη διοίκηση του Costas. Η Dillon Read θα χρησιμοποιήσει τον ισολογισμό της UBS για να ωθήσει τις επενδύσεις της, συμπλήρωσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα