Ρεκόρ δύο μηνών το δολάριο έναντι του ευρώ

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2005 10:46

ΣΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών αναρριχήθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ, καθώς ο κυκλώνας Ρίτα προκάλεσε τελικά λιγότερες ζημιές απ΄ ό,τι αναμενόταν.

Το γεγονός αυτό οδήγησε σε σημαντική πτώση τις τιμές πετρελαίου αυξάνοντας τις πιθανότητες νέων αυξήσεων επιτοκίων από τη Fed.

Στις 10:29 ώρα Ελλάδος, στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,2035 δολάρια έναντι 1,2042 δολαρίων το βράδυ της Παρασκευής. Νωρίς το πρωί το ευρώ υποχώρησε στα 1,2010 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 27 Ιουλίου.

Αντιθέτως, το δολάριο σημειώνει μικρή πτώση έναντι του γιεν με το τελευταίο να ευνοείται από τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τη βιομηχανική εμπιστοσύνη στην Ιαπωνία και τη σημαντική άνοδο των χρηματιστηριακών δεικτών στο Τόκιο. Στις 10:30, το δολάριο ισοδυναμούσε με 112,43 γιεν έναντι 112,5 γιεν αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Με ενδιαφέρον αναμένονται αύριο στις ΗΠΑ τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και την Παρασκευή ο δείκτης δραστηριότητας στον τομέα μεταποίησης στο Σικάγο, τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών και οι προσωπικές δαπάνες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα