Wall Street: Πλέον του 10% η αύξηση των μπόνους

Μετά τα κέρδη ρεκόρ από τις χρηματιστηριακές φίρμες
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2005 13:12

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από 10% ενδέχεται να αυξηθούν φέτος τα μπόνους των στελεχών στις χρηματιστηριακές εταιρείες της Wall Street, με πρώτη την Goldman Sachs Group Inc., καθώς τα κέρδη τους αναμένεται να φθάσουν σε επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με τους συμβούλους.

Οι τραπεζίτες επενδύσεων κατά πάσα πιθανότητα θα λάβουν αυξήσεις έως και 20%, καθώς οι εξαγορές εταιρειών και οι πωλήσεις μετοχών, άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα από το 2000, σύμφωνα με τον Alan Johnson, πρόεδρο της εταιρείας συμβούλων, Johnson Associates. Οι διαπραγματευτές εμπορευμάτων, θα λάβουν κατά πάσα πιθανότητα τις δεύτερες μεγαλύτερες αυξήσεις, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε δύο χρόνια, συμπλήρωσε.

Η Goldman, η Morgan Stanley, η Merrill Lynch & Co., η Lehman Brothers Holdings Inc. και η Bear Stearns Cos., οι πέντε μεγαλύτερες ανεξάρτητες χρηματιστηριακές φίρμες, ενδέχεται να εμφανίσουν από κοινού κέρδη 18,6 δισ. δολ. φέτος, 8% περισσότερα απ΄ο,τι είχαν εμφανίσει το 2004, όταν είχαν αναρριχηθεί στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, σύμφωνα με έρευνα της Thomson Financial, σε περισσότερους από 15 αναλυτές. Οι χρηματιστηριακές φίρμες, τυπικά κατανέμουν το 50% των εσόδων τους μετά τα έξοδα για τις αποζημιώσεις.

«Ισως, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο κλάδο η Wall Street πληρώνει δίκαια τις υψηλές επιδόσεις των στελεχών της και μπορείς περίπου να προβλέψεις και το ύψος των μπόνους, το οποίο θα κινηθεί ανοδικά, με βάση τα κέρδη», ανέφερε ο Claude Johnson, γενικός διευθυντής της εταιρείας συμβούλων, Pearl Meyer & Partners.

Η Wall Street συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο ελκυστικές δουλειές με γενικούς διευθυντές, στελέχη που ηγούνται ομάδων τραπεζιτών και διαπραγματευτών που εισπράττουν μισθούς τουλάχιστον 1 εκατ. δολ. ετησίως και χρηματιστές που κερδίζουν περισσότερα από 5 εκατ. δολάρια.

Τα μπόνους κατά πάσα πιθανότητα θα είναι υψηλότερα από ό,τι νωρίτερα, μετά τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της χρήσης, σύμφωνα με τον Frank Fernandez, οικονομολόγο της Securities Industry Association, ομίλου διαπραγματεύσεων της Wall Street.

H Goldman, η Lehman, η Morgan Stanley και η Bear Stearns, το τρίμηνο που έληξε τονΑύγουστο, είχαν συνδυασμένα κέρδη 3 δισ. δολαρίων.

Τα στελέχη της Wall Street επιβραβεύονται με τα υψηλότερα μπόνους από τους εργοδότες τους, επειδή φέρνουν και τα περισσότερα έσοδα. Οι τοπ τραπεζίτες και οι χρηματιστές συνήθως έχουν υψηλότερα μπόνους από τους μισθούς τους. Τυπικά οι φίρμες καταβάλλουν τα μπόνους στα στελέχη τους, περίπου δύο εβδομάδες μετά το τέλος της οικονομικής χρήσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα