Αποχώρηση της Lukoil από τις χώρες της Βαλτικής λόγω του «αντιρωσικού κλίματος»

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015 18:32
UPD:18:44
EPA/SERGEI ILNITSKY

Η Loukoil διατηρεί ένα δίκτυο πρατηρίων καυσίμων στη Λιθουανία και τη Λετονία. Πρόσφατα, η Loukoil παραχώρησε τα 37 πρατήριά της στην Εσθονία στη τοπική εταιρεία Olerex.

Στην πώληση των περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει στη Λιθουανία και τη Λετονία λόγω «αντιρωσικού» κλίματος προχωρά η Lukoil, η δεύτερη σε μέγεθος ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία που έχει ήδη διακόψει τη λειτουργία της στην Ουκρανία και την Εσθονία, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της.

«Πωλήσαμε το ενεργητικό μας στην Εσθονία. Τώρα θέτουμε προς πώληση το ενεργητικό μας στη Λιθουανία και τη Λετονία όπου το κλίμα είναι βαθιά αντιρωσικό» είπε ο Βαγκίτ Αλεκπέροφ μιλώντας στη δημόσια ρωσική τηλεόραση.

Μέσω της Baltija, μιας θυγατρικής της, η Loukoil διατηρεί ένα δίκτυο πρατηρίων καυσίμων στη Λιθουανία και τη Λετονία. Πρόσφατα, η Loukoil παραχώρησε τα 37 πρατήριά της στην Εσθονία στη τοπική εταιρεία Olerex.

Στην Ουκρανία, η ρωσική εταιρεία πούλησε το 2014 την τοπική θυγατρική της στην αυστριακή AMIC Energy Management. Τα πρατήριά της εκεί είχαν γίνει στόχος εθνικιστών ακτιβιστών που τα είχαν μπλοκάρει. Ο Αλεκπέροφ εξέφρασε σήμερα τη λύπη του γιατί η εταιρεία αναγκάστηκε να πουλήσει αυτά τα περιουσιακά στοιχεία της «που περιλαμβάνονταν στα καλύτερα που διέθετε».

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα