Mercedes: 5.000 εργασίας στη Γερμανία θα μειώσει ο Zetsche

Οπως μετέδωσε το Bloomberg News
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2005 09:58

ΣΤΗΝ περικοπή τουλάχιστον 5.000 θέσεων εργασίας θα προχωρήσει ο νέος εκτελεστικός διευθυντής της Mercedes-Benz, Dieter Zetsche, τέσσερις εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, με στόχο την αναζωογόνηση των κερδών στο τμήμα πολυτελών αυτοκινήτων DaimlerChrysler AG, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Ο Dieter Zetsche, o νέος εκτελεστικός διευθυντής της Mercedes.

To εποπτικό συμβούλιο της DaimlerChrysler, της πέμπτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει τη μείωση των θέσεων εργασίας αύριο, μετά από τη διήμερη σύσκεψή του στο Aubum Hills του Michigan, σύμφωνα με αξιωματούχους της εταιρείας, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία του. Ο Zetsche, 52 ετών, έφυγε από την Chrysler την 1 η Σεπτεμβρίου για μία τετράμηνη αποστολή στην Mercedes πριν αναλάβει τη θέση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή στη μητρική εταιρεία.

Η DaimlerChrysler αντιμετωπίζει τη μείωση τη ζήτησης για τα αυτοκίνητά της Mercedes-Benz E- Class, το μοντέλο που συμμετέχει τα μέγιστα στα κέρδη της. Το πρώτο τρίμηνο η Mercedes εμφάνισε την πρώτη της ζημία σε τριμηνιαία βάση, μέσα σε 13 χρόνια και τα κέρδη της μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 98% το δεύτερο τρίμηνο. Επίσης, η εταιρεία δαπανά 1,2 δισ. ευρώ (1,45 δισ. δολ.) για να αναδιοργανώσει το τμήμα των μικρών της αυτοκινήτων, Smart.

Ο εκπρόσωπος της DaimlerChrysler, Thomas Froehlich, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα για τη μείωση των θέσεων εργασίας κατά τη σύσκεψη του συμβουλίου. Η Mercedes απασχολούσε μέχρι τα τέλη του περασμένου έτους συνολικά 106.000 υπαλλήλους διεθνώς, σύμφωνα με την DaimlerChrysler.

O Zetsche από το 2000 έως το 2004, περιέκοψε συνολικά 40.000 θέσεις εργασίας για να βοθήσει την Chrysler να επιστρέψει στην κερδοφορία στις ΗΠΑ. Θα αναλάβει τη θέση του επικεφαλής της DaimlerChrysler με έδρα τη Στουτγάρδη, μετά τη συνταξιοδότηση του σημερινού εκτελεστικού της διευθυντή, Juergen Schrempp. Το πρώτο εξάμηνο του έτους, η Chrysler είχε λειτουργικά κέρδη 963 εκατ. δολ. και η Mercedes ανακοίνωσε ζημίες 1,1 δισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα