Σε ανοδική τροχιά συνεχίζει η Wall Street

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015 16:39
UPD:16:41
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Κέρδη για τρίτη συνεχόμενη ημέρα σημειώνουν οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν τόσο την ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου, όσο και τα μακροοικονομικά μεγέθη των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (16:40) o δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,74% στις 17.545,65 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,64% στις 5.051,71 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,49% στις 2.025,56 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ισχυρή άνοδο κοντά στο 2,5% καταγράφουν τα συμβόλαια πετρελαίου WTI, ανακτώντας το τεχνικό όριο των 37 δολαρίων ανά βαρέλι. Κέρδη 2% σημειώνουν και τα συμβόλαια Brent στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Nike ενισχύεται κοντά στο 3% με τους επενδυτές να επιδοκιμάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα του προηγούμενου τριμήνου.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, αμετάβλητες διατηρήθηκαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.

Στους επιμέρους κλάδους, οι παραγγελίες οχημάτων και φορτηγών ενισχύθηκαν κατά 1,5% ενώ όσον αφορά στα αεροσκάφη σημειώθηκε οριακή πτώση 0,1%. Εξαιρουμένων των κλάδων των αυτοκινήτων και της άμυνας, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών υποχώρησαν κατά 0,4%.

Κατά 0,3% αυξήθηκαν τον Νοέμβριο οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, ενώ ίδιου μεγέθους άνοδο εμφάνισε και το προσωπικό εισόδημα.

Παράλληλα, αύξηση της τιμής του πετρελαίου στα 70 δολάρια το 2020 και στα 95 δολάρια το 2040 αναμένει ο ΟΠΕΚ, σύμφωνα με την ετήσιες εκτιμήσεις του, οι οποίες δημοσιεύτηκαν σήμερα.

«Η ανάγκη τόνωσης της παραγωγής θα οδηγήσει σε άνοδο τις τιμές» εξηγεί ο ΟΠΕΚ, σημειώνοντας ότι ήδη αρκετά αποθέματα χωρών έχουν αρχίσει να συρρικνώνονται.

Την ίδια ώρα, επισημαίνει ότι ο στόχος για την παγκόσμια παραγωγή αργού θα μειωθεί έως το 2019 στα 30,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως, δηλαδή 1 εκατ. βαρέλια λιγότερα από την τρέχουσα παραγωγή, η οποία αποτελεί την υψηλότερο των τελευταίων τριών ετών.

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα