WellChoice: Aνοδος των μετοχών μετά από δημοσίευμα για εξαγορά της

Από την WellPoint Inc., στους New York Times
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2005 12:35

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της WellChoise Inc., της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στον τομέα υγείας της Ν. Υόρκης, στη Γερμανία, μετά από δημοσίευμα στους New York Times, ότι η WellPoint Inc., η μεγαλύτερη ομοειδής της στις ΗΠΑ, ενδέχεται να κάνει προσφορά για την εξαγορά της.

Η WellPoint βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την καταβολή 77 δολ. ανά μετοχή σε μετρητά και μετοχές για κάθε μία μετοχή της WellChoise ή περίπου 6,5 δισ. δολ., συνολικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλέστηκε πηγές προσκείμενες στις συνομιλίες. Οι μετοχές της WellChoise αναρριχήθηκαν στα 75,85 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, μετά το κλείσιμό τους στα 70,60 δολ. η μία χθες, στο New York Stock Exchange (NYSE).

Η WellChoice ιδιοκτήτρια του Empire Blue Cross Blue Shield στη Ν. Υόρκη, διέθετε μέχρι τα τέλη του δευτέρου τριμήνου συνολικά 5 εκατ. πελάτες. Η εξαγορά θα επιτρέψει στην WellPoint να ανταγωνιστεί άμεσα την Oxford Health Plans, του σκέλους της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας ασφάλισης υγείας στις ΗΠΑ, UnitedHealth Group Inc.

O εκπρόσωπος της WellPoint, James Kappel και η εκπρόσωπος της WellChoice, Deborah Loeb Bohren, δεν απάντησαν στις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχθηκαν σήμερα στο γραφείο τους για να σχολιάσουν το θέμα.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες χρησιμοποιούν εξαγορές για να κερδίσουν πελάτες, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές. Η WellPoint, δημιουργήθηκε πέρυσι, όταν η Anthem Inc., κατέβαλε 20,8 δισ. δολ. για την WellPoint Health Networks Inc.

H UnitedHealth συμφώνησε να καταβάλλει 8,14 δισ. δολ. για την PacifiCare Health Systems Inc., τον Ιούλιο. Η WellPoint είχε 28,8 εκατ. μέλη, τη στιγμή που η UnitedHealth, έχει περίπου 22 εκατ. πελάτες. Και οι δύο εταιρείες έχουν ήδη εκατομμύρια μελών στην Καλιφόρνια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα