Αντιστροφή του κλίματος στις ευρωαγορές

Λόγω της ανάκαμψης του πετρελαίου
Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015 10:29
UPD:10:32
EPA/CHRISTOPH SCHMIDT

Την ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου χαιρετίζουν τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, τα οποία επιστρέφουν σε θετική τροχιά και καταγράφουν αξιοσημείωτη άνοδο.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (10:29), ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,59% στις 6.070 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 1,08% στις 10.611 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0,61% στις 4.593 μονάδες. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,59% στις 359,27 μονάδες.

Η τιμή του αργού ανακάμπτει από τα χαμηλό 11 και πλέον ετών, καθώς τα συμβόλαια Brent κινούνται ανοδικά στα 36,59 δολάρια και τα συμβόλαια WTI στα 36,09 δολάρια ανά βαρέλι.

Σε άλλα νέα της ημέρας, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, εξαπέλυσε επίθεση προς τη Γερμανία, τονίζοντας ότι η εμμονή στη λιτότητα δίνει ώθηση στον λαϊκισμό και καταστρέφει τις κυβερνήσεις που την εφαρμόζουν.

Τα σχόλια του Ιταλού πρωθυπουργού αφορούσαν τον Ισπανό ομόλογό του, Μαριάνο Ραχόι, το κόμμα του οποίου απέτυχε να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία.

Tην ίδια ώρα, βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος τους πρώτους μήνες του 2016 αναμένει για τη Γερμανία το ερευνητικό κέντρο GfK, χαιρετίζοντας την εύρωστη κατάσταση της εγχώριας οικονομίας και την αύξηση των θέσεων εργασίας.

Ο σχετικός δείκτης, ο οποίος προαναγγέλλει το καταναλωτικό κλίμα για τους επόμενους μήνες, ανέρχεται στις 9,4 μονάδες για τον Ιανουάριο έναντι 9,3 μονάδων τον Δεκέμβριο. Οι αναλυτές πάντως, δεν ανέμεναν κάποια μεταβολή του δείκτη

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις τον Νοέμβριο δεν φαίνεται ότι θα επηρεάσουν την κατανάλωση στη Γερμανία» σημειώνει η GfK, αν και προειδοποιεί ότι η προσφυγική κρίση και η εμπλοκή της Γερμανίας στη μάχη εναντίον του ISIS ενδεχομένως να έχει αρνητικό αντίκτυπο. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα