Παναγιωτόπουλος: «Μαγειρική στοιχείων» υπήρξε επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2005 19:38

Ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Πάνος Παναγιωτόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου για την ανεργία http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/27/1093607.htm , τόνισε ότι «πρόβλημα αξιοπιστίας έχει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που προσπαθεί με πολύ θόρυβο και με «άσφαιρα πυρά» να συσκοτίσει την πραγματικότητα σε δύο σημεία:

Πρώτο σημείο: να συγκαλύψει το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν στη Ν.Δ., τον Μάρτιο του 2004 , την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη: Στο 11,3% (επίσημα στοιχεία ΕΣΥΕ - Eurostat)

Δεύτερο σημείο: να συγκαλύψει το επίσης αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι... όπως πιστοποιούν τόσο η ΕΣΥΕ όσο και η Εurostat η ανεργία σημειώνει μια κάμψη (μικρή αλλά αξιοσημείωτη) τουλάχιστον κατά μια μονάδα.

Σε κάθε περίπτωση δεν δικαιολογούνται η καταστροφολογία και ο μηδενισμός που χαρακτηρίζουν τις σημερινές ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ.

Οσον αφορά τώρα στους ισχυρισμούς του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για «μαγειρέματα στοιχείων» κ.λ.π. υπογραμμίζουμε το αυτονόητο: «Μαγειρική στοιχείων» και αλλοιώσεις αριθμών πάσης φύσεως σε Εθνικούς Προϋπολογισμούς και σε δημοσιονομικά μεγέθη (δημόσιο χρέος, ελλείμματα κ.λ.π.) υπήρξαν επί των ημερών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, όπως επιβεβαίωσε και η Eurostat, με αποτέλεσμα να εκτεθεί η Ελλάδα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Καλό λοιπόν, είναι αντί να καταλογίζει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση τις δικές του «αμαρτίες», να ανταποκριθεί στην ανοιχτή πρόσκληση της κυβέρνησης Καραμανλή για εθνική συναίνεση γύρω από τα θέματα της προώθησης της απασχόλησης και της καταπολέμησης της ανεργίας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα