Κατάρτιση θερμοϋδραυλικών και τεχνιτών καυστήρων

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2005 20:35

Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο του Μέτρου 8.2 «Ανθρώπινοι πόροι στη Μεταποίηση, το Εμπόριο και τις Υπηρεσίες» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα», υλοποιείται το έργο «Κατάρτισης και μεταφοράς τεχνογνωσίας σε Θερμοϋδραυλικούς και Τεχνίτες Καυστήρων σε αέρια καύσιμα (Φυσικό Αέριο)».

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην κατάρτιση και επιμόρφωση των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζόμενων στους κλάδους των θερμοϋδραυλικών και των τεχνιτών καυστήρων, με στόχο την πιστοποίησή τους, μέσω εξετάσεων, και την επέκταση των επαγγελματικών τους αδειών ώστε να καλύπτουν και τα αέρια καύσιμα.

Η υλοποίηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 2.542.225 ευρώ, πραγματοποιείται χωρίς οικονομική επιβάρυνση των εκπαιδευόμενων, με 100% δημόσια χρηματοδότηση (75% πόροι του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και 25% εθνικοί πόροι).

Σύμφωνα με το ΥΠΑΝ, σχεδιάζεται, σε πανελλαδικό επίπεδο, η υλοποίηση 130 προγραμμάτων κατάρτισης για θερμοϋδραυλικούς και 11 προγραμμάτων κατάρτισης για τεχνίτες καυστήρων, ενώ υπολογίζεται ότι θα καταρτισθούν συνολικά 2.600 θερμοϋδραυλικοί και 220 τεχνίτες καυστήρων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ: 210-2855580 και τους συλλογικούς φορείς των δύο κλάδων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα