Sanyo: Προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης των ζημιών

Στα 140 δισ. από τα 92 δισ. γιέν, ενώ προχωρά σε απολύσεις
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2005 10:03

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ζημίες, ύψους 140 δισ. γιέν (1,2 δισ. δολ.), προβλέπει ότι θα εμφανίσει για δεύτερη συνεχόμενη χρήση, η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών αγαθών ευρείας κατανάλωσης, Sanyo Electric Co., ενώ θα επιταχύνει τον ρυθμό μείωσης του προσωπικού της κατά 10.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2006.

Η Sanyo, η οποία παράγει ψηφιακές κάμερες, τηλεοράσεις και κινητά τηλέφωνα, ανακοίνωσε ότι οι ζημίες της θα διευρυνθούν από τα 92 δισ. γιέν που προέβλεπε τον Ιούλιο για τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2006. Η εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει τα κεντρικά της γραφεία στην Οσάκα, καθώς και 68 θυγατρικές της, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Tomoyo Nonaka και ο πρόεδρος, Toshimasa Iue, που ανέλαβαν τις θέσεις τους τον Ιούνιο, επικεντρώνουν τις δραστηριότητες της Sanyo σε άλλα προϊόντα, όπως επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και προϊόντα που σχετίζονται με την ενέργεια και το περιβάλλον για να περιορίσουν τη μείωση των τιμών των ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης.

Οι μετοχές της Sanyo υποχώρησαν 2 γιέν, στα 301 γιέν η μία στις 3 μ.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, μετά την άνοδο 2,3% που σημείωναν νωρίτερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα