Πτωτικά κινήθηκε η τιμή του χαλκού στη Σαγκάη

Καθώς η χαμηλότερη τιμή του πετρελαίου ωθεί σε πωλήσεις του μετάλλου
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2005 10:26

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι τιμές του χαλκού στη Σαγκάη, μετά τα υψηλότερα επίπεδα στα οποία είχαν αναρριχηθεί, καθώς η μείωση της τιμής του αργού πετρελαίου, ώθησε τα hedge funds σε πώληση εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων και των βασικών μετάλλων.

Χθες, οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν καθώς εικάζετο ότι το κλείσιμο των διυλιστηρίων μετά το πέρασμα των τυφώνων «Katrina» και «Rita», θα περιορίσει τη ζήτηση πετρελαίου. Οι τιμές του πετρελαίου και του χαλκού, ακολούθησαν την ίδια πορεία, κυρίως εξ αιτίας της τάσης των hedge funds να πουλούν και να αγοράζουν μαζί εμπορεύματα, σύμφωνα με τον Shen Haihua, αντιπρόεδρο της Southwest Futures Inc.

O χαλκός για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου υποχώρησε 160 γιουάν, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 35.430 γιουάν (4.378 δολ.) ο μετρικός τόνος στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης. Διαπραγματεύθηκε στα 35.490 γιουάν στις 9:27' π.μ., τοπική ώρα. Χθες, το μέταλλο αναρριχήθηκε στα 35.710 γιουάν και στα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη διαπραγμάτευσής του τον Μάρτιο του 1993.

Τα αποθέματα χαλκού που ελέγχονται από το Χρηματιστήριο, υποχώρησαν 22% φθάνοντας στους 32.883 τόνους και στα χαμηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στις 23 Σεπτεμβρίου στο Web site του. Η μείωση των αποθεμάτων, κατέδειξε, ότι η κατανάλωση στην Κίνα ανακάμπτει από την εποχιακή της μείωση μεταξύ του Ιουνίου και του Αυγούστου, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες διαπραγματεύθηκε στις 3.779 δολ. και προσφέρθηκε στα 3.784 δολ. ο τόνος, στο London Metal Exchange στις 9:26 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Χθες, τα συμβόλαια του μετάλλου αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα μιας ημέρας και στα επίπεδα ρεκόρ των 3.812 δολ., για έκτη συνεχόμενη ημέρα.

Στο Comex, του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), ο χαλκός για παράδοση Δεκεμβρίου, υποχώρησε 0,1 σεντ, στα 1,7270 δολ. η λίμπρα, στις 9:26' π.μ., ώρα Σιγκαπούρης στις συναλλαγές μετά τη συνεδρίαση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα