ΣΙΔΜΑ: Ιδρυση εταιρείας στη Βουλγαρία

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2005 15:48
UPD:15:55

Στην ίδρυση νέας εταιρείας στη Βουλγαρία προχώρησε η Σιδηρεμπορική Μακεδονίας (ΣΙΔΜΑ) σε συνεργασία με την Packer Plada Ltd, η οποία κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο μεταποίησης και εμπορίας χάλυβα στο Ισραήλ.

Στη νέα εταιρεία, με την επωνυμία SID-PAC Bulgaria SA, η ΣΙΔΜΑ κατέχει ποσοστό 75% ενώ το υπόλοιπο 25% ανήκει στην Packer Plada Ltd. Η συμμετοχή της ΣΙΔΜΑ πραγματοποιήθηκε μέσω της 100% θυγατρικής της στην Κύπρο, SIDMA Worldwide (Cyprus) Ltd, η οποία έχει ως σκοπό τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών, που ιδρύει η ΣΙΔΜΑ στο εξωτερικό.

Το μετοχικό κεφάλαιο της SID-PAC Bulgaria SA ανέρχεται σε 200.000 ευρώ και πρόκειται σύντομα να αυξηθεί σε περίπου 1.300.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα χρηματοδοτήσει μέρος της επένδυσης για τη δημιουργία σύγχρονου Κέντρου Επεξεργασίας και Διανομής Χάλυβα (Steel Service Center) και δικτύου πωλήσεων στη Βουλγαρία, όπως προβλέπεται από το επενδυτικό πρόγραμμα και τη διάθεση των κεφαλαίων, που αντλήθηκαν από την εισαγωγή της ΣΙΔΜΑ ΑΕ στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η εκροή προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στο ερχόμενο τρίμηνο, καθώς η εταιρεία έχει ήδη υπογράψει προσύμφωνο για την αγορά εγκαταστάσεων στην περιοχή της Σόφιας.

Η ΣΙΔΜΑ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, με την ίδρυση της SID-PAC Bulgaria SA στοχεύει σε περαιτέρω διεύρυνση των δραστηριοτήτων της, μέσω της εκμετάλλευσης των ευκαιριών που παρουσιάζονται στις χώρες της Βαλκανικής.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΙΔΜΑ



Σχολιασμένα