Βαράγκης: Ζημίες στο πρώτο εξάμηνο

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2005 16:30

Τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου 2005 με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΙFRS) ανακοίνωσε η εταιρεία Βαράγκης ΑΒΕΠΕ.

Στο εν λόγω χρονικό διάστημα ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 3,84 εκατ. έναντι 5,3 εκατ. στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σημειώνοντας μείωση της τάξεως του 28%.

Τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) εμφάνισαν ζημίες 0,81 εκατ. έναντι ζημιών 0,14 εκατ. το 1ο εξάμηνο 2004.

Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) παρουσίασαν ζημίες ύψους 0,71 εκατ. έναντι κερδών 0,06 εκατ. το 1ο εξάμηνο του 2004.

Το μικτό κέρδος διαμορφώθηκε σε 0,62 εκατ. έναντι 1,73 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο υποχωρώντας κατά 64%.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η μείωση που παρατηρείται στο σύνολο των οικονομικών μεγεθών εκτιμάται ότι είναι συγκυριακή λόγω του ιδιαιτέρως αυξημένου τζίρου του περυσινού πρώτοου εξαμήνου, ο οποίος αποδίδεται στην τιμολόγηση ειδικών τεχνικών έργων που είχαν αναληφθεί και που ουσιαστικά καθιστά τις δύο περιόδους μη συγκρίσιμες.

Έτσι, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, τα μειωμένα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου αναμένεται ότι θα βελτιωθούν στο δεύτερο εξάμηνο, λαμβάνοντας υπόψη σημαντικά έργα που είτε ήδη αναλήφθηκαν και εκτελέστηκαν επιτυχώς, είτε βρίσκονται σε τελική φάση οριστικοποίησής τους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΒΑΡΓ



Σχολιασμένα