Χρηματοδότηση από τα Π.Ε.Π πάνω από 1.000 Δομών Κοινωνικής Μέριμνας

Επιπλέον χρηματοδότηση από Εθνικούς Πόρους ύψους 3 εκατ. ευρώ, έως 31/12/2005
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2005 17:22

Συνάντηση εργασίας είχαν σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπης Παυλόπουλος, και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Πάνος Παναγιωτόπουλος, με θέμα τη διασφάλιση της περαιτέρω λειτουργίας των Δομών Κοινωνικής Μέριμνας, που υλοποιούν οι Δήμοι σε όλη τη χώρα και χρηματοδοτούνται από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα ( Π.Ε.Π.).

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Παναγιωτόπουλος, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για το αντικείμενο της σύσκεψης, ανακοίνωσε ότι «από τα 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα ( Π.Ε.Π. ) χρηματοδοτείται στο Γ΄ ΚΠΣ η λειτουργία άνω των 1.000 Δομών Κοινωνικής Μέριμνας, δηλαδή:

α) Δομών φύλαξης παιδιών (Βρεφονηπιακών Σταθμών, Βρεφονηπιακών Σταθμών Ολοκληρωμένης Φροντίδας, Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών, Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρίες) και

β) Δομών Φροντίδας Ηλικιωμένων (Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων -ΚΗΦΗ- και Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας).

Η συγχρηματοδότηση, κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους είχε εξασφαλιστεί στις προαναφερόμενες δομές για τρία χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της κάθε μιας -ήδη από το Σεπτέμβριο του έτους 2002 για τις περισσότερες- οπότε έληξε το Σεπτέμβριο του 2005.

Παράλληλα εξασφαλίστηκε η επιπλέον χρηματοδότηση των δομών αυτών από Εθνικούς Πόρους ύψους 3.000.000 ευρώ, έως 31/12/2005, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους σε ευαίσθητους τομείς κοινωνικών υπηρεσιών.

Εξάλλου, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση μεταξύ του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επέκταση της συγχρηματοδότησης των Δομών αυτών για τα έτη 2006 - 2007.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα