General Electric: Προς αγορά του 7% της Shenzhen Development Bank

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2005 07:42

ΜΕΡΙΔΙΟ 7%, αξίας 100 εκατ. δολ., θα αγοράσει στην κινεζική τράπεζα, Shenzhen Development Bank Co., η General Electric Co., σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα. Η εταιρεία, μπαίνει σε μία αγορά, όπου οι καταθέσεις ιδιωτών διπλασιάστηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η Newbridge Capital LLC, η οποία αγόρασε το 18% της Shenzhen Development τον Δεκέμβριο, διοικεί την τράπεζα. Η αγορά από το τμήμα χρηματοδότησης καταναλωτών της General Electric, θα αυξήσει την ξένη κυριότητα της τράπεζας στο 25%, το όριο που έχει θέσει η κυβέρνηση της Κίνας. Σχετική ανακοίνωση, ενδέχεται να γίνει αργότερα σήμερα στα στελέχη που ενημερώθηκαν για τις διαπραγματεύσεις.

Το GE Consumer Finance, εκτιμά, ότι περίπου τα 3/4 των κερδών του θα προέλθουν φέτος από αγορές εκτός των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον David Nissen, επικεφαλής του τμήματος, μιλώντας στους επενδυτές τον Ιούλιο. Σύμφωνα με την General Electric, τα κέρδη του εν λόγω τμήματος της εταιρείας προβλέπεται να σημειώσουν αύξηση 20% φέτος.

Ο εκπρόσωπος της Newbridge, Owen Blicksilver και της General Electric, Russell Wilkerson, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Η είδηση της εξαγοράς από την General Electric, δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία επικαλέστηκε ανθρώπους που προτίμησαν την ανωνυμία τους. Συνολικά οι καταθέσεις ιδιωτών στην Κίνα ανέρχονται σε 1,65 τρισ. δολ., τονώνοντας τη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία του κόσμου.

Ο Frank Newman, πρόεδρος της Newbridge, ήταν ο πρώτος ξένος που ηγήθηκε εμπορικής τράπεζας στην Κίνα, τον Μάϊο. Η επενδυτική φίρμα, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, αγόρασε το μερίδιό της από τέσσερις κυβερνητικούς μετόχους, αντί του ποσού των 149 εκατ. δολ. τον Δεκέμβριο μετά από διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν πλέον των δύο ετών.

Η Newbridge κατέχει το μοναδικό μεγαλύτερο μερίδιο της τράπεζας, κάτι που της δίνει το δικαίωμα να διορίσει τον πρόεδρο και τα υψηλόβαθμα στελέχη της. Η δανείστρια εδρεύει στην Shenzhen, μια πόλη που συνορεύει με το Χονγκ Κονγκ.

Η General Electric, είναι η μεγαλύτερη εκδότρια πιστωτικών καρτών, private-label στον κόσμο. Τον Αύγουστο, η GE Consumer Finance, ανακοίνωσε, ότι θα επενδύσει περίπου 667 εκατ. δολ. στη Hyundai Card Co. της Ν. Κορέας, μετά την απόκτηση μεριδίου της 43%. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης αυτόν τον μήνα ότι θα επενδύσει 1,56 δισ. δολ., στην τουρκική Turkiye Garanti Bankasi AS, την τρίτη μεγαλύτερη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο τουρκική τράπεζα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα