London Stock Exchange: Εξαιρετικές οι συναλλαγές από τις εγγραφές

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2005 11:06

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ αποτελέσματα περιμένει να εμφανίσει το πρώτο εξάμηνο της χρήσης το London Stock Exchange Plc, το τρίτο σε μέγεθος Χρηματιστήριο της Ευρώπης, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, αποτέλεσμα του μεγάλου αριθμού δημόσιων εγγραφών και των περισσότερων συναλλαγών μετοχών, που τόνωσαν την ανάπτυξη το πεντάμηνο που έληξε τον Αύγουστο.

Ο συνολικός αριθμός των συναλλαγών μετοχών, αυξήθηκε 31% φθάνοντας στα 33,4 εκατ. το πεντάμηνο μέχρι και τον Αύγουστο, από 24,5 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο αριθμός των εκδόσεων στην αγορά, αναρριχήθηκε τουλάχιστον 50%, στις 272 από 183, τις περισσότερες σε χρονικό διάστημα περίπου τριών ετών, σύμφωνα με το LSE.

O βρετανικός δείκτης FTSE 100, σημείωσε άνοδο 14% φέτος, μέχρι το χθεσινό κλείσιμο, διπλασιάζοντας σχεδόν την άνοδο 7,5% που σημείωσε στο σύνολο του 2004. Η ζήτηση για μετοχές, βοηθούν την επικεφαλής του, Clara Furse, 48 ετών, να κερδίσει πελάτες και να αυξήσει τις συναλλαγές, στη μάχη για κυριαρχία μεταξύ των μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων, που οδήγησε σε σειρά προσφορών για το London Stock Exchange.

To Euronext NV, το δεύτερο μεγαλύτερο Χρηματιστήριο της Ευρώπης, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για την πιθανή εξαγορά του ανταγωνιστικού του, του Λονδίνου. Η Macquarie Bank Ltd., η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Αυστραλίας, σκέφτεται επίσης να κάνει μία προσφορά με συνεταίρους.

Οι μετοχές του London Stock Exchange σημείωσαν άνοδο 1 πένας, ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στις 569 πένες η μία, στις 8:34' π.μ. στο Λονδίνο. Οι μετοχές του, φέτος, μέχρι το χθεσινό κλείσιμο, σημείωσαν υποχώρηση 2,4%.

Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, που ιδρύθηκε στο καφέ του Jonathan, το 1773, επιδιώκει συμμαχίες από το 2001, όταν το Euronext κυριάρχησε στην αγορά της Βρετανίας, με την εξαγορά της Liffe Holdings Plc, σήμερα του δεύτερου Χρηματιστηρίου Παραγώγων της Ευρώπης.

Το Deutsche Boerse AG της Γερμανίας, εγκατέλειψε την προσφορά για το London Stock Exchange τον Μάρτιο, αυξάνοντας την πίεση στη βρετανική εταιρεία να βρει έναν συνεργάτη. Οι αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού της Βρετανίας, εξετάζουν την πιθανότητα εξαγοράς από το Euronext και το Deutsche Boerse, που έχουν το δικαίωμα να κάνουν νέα προσφορά και θα αποφασίσουν τον Νοέμβριο.

Το London Stock Exchange ανακοινώνει τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου της χρήσης για την περίοδο των έξι μηνών, στα τέλη του Σεπτεμβρίου 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα