3i Group: Περισσότερες των πωλήσεων οι επενδύσεις σε εξαγορές

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2005 11:26

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κεφάλαια σε επενδύσεις, από όσα εισέπραξε από την πώληση των επενδύσεων που υπάρχουν, θα δαπανήσει αυτόν τον μήνα η 3i Group Plc, η μεγαλύτερη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία επενδύσεων της Ευρώπης και εταιρεία venture capital.

Η εταιρεία απεκόμισε 910 εκατ. λίρες Αγγλίας (1,6 δισ. δολ.) από την πώληση επενδύσεων το πεντάμηνο που έληξε στις 31 Αυγούστου, έναντι 557 εκατ. λιρών, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η 3i, που εδρεύει στο Λονδίνο, δαπάνησε 578 εκατ. λίρες σε νέες εξαγορές το πεντάμηνο μέχρι και τον Αύγουστο, έναντι 365 εκατ. λιρών, πριν από ένα χρόνο.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Philip Yea, 50 ετών, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του πέρυσι και το πρώτο εκτός εταιρείας στέλεχος που ανέλαβε να διοικήσει την 3i σε δύο δεκαετίες, αυξάνει τις δαπάνες σε νέες επενδύσεις, μετά την επιστροφή 500 εκατ. λιρών στους μετόχους της εταιρείας τον Μάϊο. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών επενδύσεων και η άνοδος των Χρηματιστηρίων, κατέστησε ευκολότερη την πώληση περιουσιακών στοιχείων από την αγορά νέων.

Η 3i συμφώνησε να αγοράσει την National Car Parks της Βρετανίας, αντί του ποσού των 555 εκατ. λιρών τον Ιούλιο, προκειμένου να έχει κέρδη βοηθώντας τα τοπικά συμβούλια να εκδώσουν πρόστιμα στάθμευσης. Τον ίδιο μήνα, δαπάνησε περίπου 160 εκατ. ευρώ (193 εκατ. δολ.) για την αγορά της εταιρείας διαχείρισης αποσκευών του αεροδρομίου στο Βέλγιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα