Ford: Μειώνει στο ήμισυ τους προμηθευτές μερών αυτοκινήτων

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2005 11:44

ΣΤΟ ΗΜΙΣΥ θα μειώσει τους προμηθευτές της, η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, Ford Motor Co., ενώ θα υπογράψει μακροπρόθεσμα συμβόλαια με όσους απομείνουν, καθώς επιδιώκει να μειώσει το κόστος και να βελτιώσει την τεχνολογία που προμηθεύεται από τις εταιρείες παραγωγής μερών αυτοκινήτων.

«Οι συμφωνίες που ανακοινώνουμε σήμερα, θα μειώσουν τον αριθμό των προμηθευτών κυρίων εξαρτημάτων στο ήμισυ», ανέφερε η Gabriele Gutscher, εκπρόσωπος της Ford στην Κολωνία της Γερμανίας, συμπληρώνοντας: «Αυτές οι συμφωνίες συμπεριλαμβάνουν και τη δέσμευση για την προσφορά καινοτόμων τεχνολογιών», με στόχο το κλείσιμο μεγαλύτερων μακροπρόθεσμων συμφωνιών προμήθειας».

Αρχικά το σχέδιο καλύπτει ποσόν 35 δισ. δολ. που δαπανά η Ford για προμήθειες 20 κυρίων εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των θέσεων των αυτοκινήτων, των ελαστικών και των προφυλακτήρων, σύμφωνα με δημοσίευμα, νωρίτερα στην Wall Street Journal, επικαλούμενο συνέντευξη με τον Tony Brown, αντιπρόεδρο των διεθνών προμηθειών. Τα συμβόλαια, θα καλύψουν τα μοντέλα Ford, Lincoln και Mercury, καθώς και φίρμες στο εξωτερικό, όπως την Jaguar, τη Volvo και την Mazda, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι αρχικές συμφωνίες έκλεισαν με την σουηδική Autoliv Inc., την Delphi Corp., την Johnson Controls Inc., τη Lear Corp., την Magna International Inc. του Καναδά, τη Visteon Corp. και την ιαπωνική Yazaki Corp., δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας.

Οι μετοχές της Ford που διαπραγματεύονται στη Φραγκφούρτη, σημείωσαν άνοδο 3 σεντς, έναντι του χθεσινού κλεισίματος στη Ν. Υόρκη, φθάνοντας τα 9,98 δολ. η μία, στις 9:47' π.μ. Οι μετοχές της εταιρείας στις ΗΠΑ, έχουν σημειώσει φέτος απώλειες 32%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα