Ηρακλής: Μείωση κερδών στο πρώτο εξάμηνο

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2005 16:30
UPD:16:52

Ο Όμιλος Εταιρειών «Ηρακλής» ανακοίνωσε σήμερα πωλήσεις 286,9 εκατομμυρίων ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2005, μειωμένες κατά 3,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2004.

Οι πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου του 2005 ανήλθαν στα 167 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένες κατά 1,8% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2004.

Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες καθώς και η αυξημένη ζήτηση στην αγορά κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2005 μετρίασαν την αρνητική επίδραση της ολοκλήρωσης των Ολυμπιακών έργων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο κύκλος εργασιών των εξαγωγών αυξήθηκε κατά 42% το πρώτο εξάμηνο του 2005, σε σύγκριση με αυτό του 2004. Αυτό ήταν αποτέλεσμα των μεγαλύτερου όγκου εξαγωγών σε συνδυασμό με καλύτερες τιμές στην αγορά.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 28,4 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2005, μειωμένα κατά 12,7 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο σαν αποτέλεσμα της προαναφερθείσης συνολικής μείωσης την πωλήσεων στην εσωτερική αγορά καθώς και της αύξησης του ενεργειακού κόστους.

Οι οικονομικές καταστάσεις του πρώτου ξαμήνου 2005 έχουν συνταχθεί σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ). Οι βασικότερες επιδράσεις στα αποτελέσματα αφορούν στον τρόπο υπολογισμού των αποσβέσεων (οικονομική ζωή των παγίων έναντι φορολογικών συντελεστών) καθώς και στην απεικόνιση των φόρων στους προσωρινούς λογαριασμούς.

Η βασικότερη αλλαγή στην Καθαρή Θέση του Ομίλου, όπως παρουσιάζεται και στον Πίνακα Προσαρμογών των Οικονομικών Καταστάσεων του Ομίλου, αφορά στην αποτίμηση των Ενσώματων Ακινητοποιήσεων στο τεκμαρτό κόστος, βάση του ΔΠΧΠ 1, το οποίο ισούται είτε με την εύλογη αξία τους, όπως αυτή έχει καθορισθεί από επαγγελματίες εκτιμητές τεκμηριωμένη με έρευνα αγοράς, είτε με το ιστορικό κόστος βάση των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων μείον τις μετέπειτα σωρευμένες αποσβέσεις ή τυχόν απομειώσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα