«Μάχη» για την επιβίωσή της δίνει η αλυσίδα Παπασωτηρίου

Σε δικαστική περιπέτεια με τους πιστωτές - Κλείνουν καταστήματα
Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 15:14
UPD:15:14

Ο ετήσιος κύκλος εργασιών της εταιρείας άγγιζε τα 10 εκατ. ευρώ (9,77 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2014, με κέρδη προ φόρων 156.159 ευρώ).

Από την έντυπη έκδοση

Της Σοφίας Εμμανουήλ
[email protected]

Προς αδιέξοδη πορεία φαίνεται να οδηγείται η αλυσίδα βιβλιοπωλείων Παπασωτηρίου, καθώς περιήλθε σε μια κλιμακούμενη κρίση χρεών το τελευταίο διάστημα, ενώ οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν, ειδικά το πρόσφατο δεκαήμερο, προκειμένου να βρεθεί λύση -είτε μέσω της δικαστικής οδού είτε μέσω συμφωνιών με προμηθευτές- απέβησαν άκαρπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «N», την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε διαβούλευση μεταξύ της διοίκησης και προμηθευτών που διατηρούν μεγάλα υπόλοιπα, αλλά δυστυχώς δεν βρέθηκε κοινός τόπος. Επίσης και η δικαστική οδός που διερευνήθηκε, με βάση τον πτωχευτικό νόμο, οδήγησε σε αδιέξοδο. Πρωτόδικα, σχετικό αίτημα της εταιρείας στο πλαίσιο ασφαλιστικών μέτρων, ως μέσο προσωρινής δικαστικής προστασίας, απορρίφθηκε. Οι εξελίξεις αυτές οδηγούν σε μεγάλη περιπέτεια την εταιρεία και επί της ουσίας σηματοδοτούν το κλείσιμο καταστημάτων.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα