Θ. Φέσσας: Καλύτερο το 2016 σε σχέση με το 2015

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 13:35
UPD:13:37
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο ίδιος (φωτ. αρχείου) τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται είναι να εδραιωθεί ένα κράτος δικαίου, δομημένο με σωστούς όρους λειτουργίας αλλά και να αναγεννηθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ της Ελλάδας και όσων διαχειρίζονται τις τύχες του κόσμου.

του Γιάννη Κανουπάκη

Καλύτερο θα είναι το 2016 σε σχέση με το 2015, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ,  Θεόδωρος Φέσσας, μιλώντας πριν από λίγο σε συνάντησή του με εκπροσώπους του Τύπου.

Ο ίδιος τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται είναι να εδραιωθεί ένα κράτος δικαίου, δομημένο με σωστούς όρους λειτουργίας αλλά και να αναγεννηθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ της Ελλάδας και όσων διαχειρίζονται τις τύχες του κόσμου.

Παράλληλα, υποστήριξε πως τα επόμενα 5-6 χρόνια θα απαιτηθούν 100 δισ. επενδυτικά κεφάλαια για να πάει μπροστά η οικονομία. Ο ανταγωνισμός, ωστόσο, όπως είπε, για την άντληση κεφαλαίων στο διεθνές περιβάλλον είναι τεράστιος για τη χώρα μας, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι τα χρήματα πηγαίνουν σε αξιόπιστες χώρες.

Η ασφάλεια δικαίου και η καλή απόδοση των επενδύσεων είναι τα ζητούμενα, συνέχισε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα προσφέρει συνθήκες σταθερότητας, καλό κλίμα, τουρισμό, θέση «κλειδί» για τα logistics, σταθερό νόμισμα και εκπαιδευμένους εργαζόμενους.

Αυτά τα πλεονεκτήματα, ανάμεσα στα άλλα, αποτελούν τη βάση, ώστε να υπάρξουν προϋποθέσεις ανάπτυξης, εκτίμησε. Σε αυτή τη φάση πάντως, κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, βρισκόμαστε, εν γένει, στην αντιστροφή του επενδυτικού κλίματος επί τα βελτίω.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα