ΑΓΕΤ Ηρακλής: Στο 93,51% το ποσοστό της Lafarge

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 11:51
UPD:13:28
ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ

Το 4,52% της ΑΓΕΤ Ηρακλής απέκτησε η Lafarge, καθώς 346 μέτοχοι της εισηγμένης αποδέχθηκαν τη Δημόσια Πρόταση της Lafarge, προσφέροντας συνολικά 3.215.358 μετοχές.

Πλέον, με την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των μετοχών αυτών, που θα γίνει στις 16 Δεκεμβρίου, ο προτείνων θα κατέχει συνολικά 66.468.761 μετοχές, που αντιπροσωπεύουν περίπου 93,51% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Η Lafarge θα ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς και των υπόλοιπων μετοχών και στη συνέχεια θα επιδιώξη τη διαγραφή των μετοχών από το Χρηματιστήριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Lafarge για τα αποτελέσματα της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της ελληνικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΗΡΑΚΛΗΣ», ονομαστικής αξίας 1,70 ευρώ η κάθε μία, τις οποίες δεν κατείχε, άμεσα ή έμμεσα:  

1. Η Περίοδος Αποδοχής ξεκίνησε την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 και έληξε την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015. Κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής, 346 Μέτοχοι αποδέχθηκαν νομίμως και εγκύρως τη Δημόσια Πρόταση (στο εξής, οι «Αποδεχθέντες Μέτοχοι»), που αντιπροσωπεύουν περίπου 4,52% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας (στο εξής, οι «Προσφερθείσες Μετοχές»).

2.  Ο Προτείνων δεν απέκτησε μέσω του Χ.Α. ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο Μετοχές της Εταιρείας κατά το διάστημα από την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης μέχρι και τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής. Επομένως, κατά την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των Προσφερθεισών Μετοχών, ο Προτείνων θα κατέχει συνολικά 66.468.761 Μετοχές, που αντιπροσωπεύουν περίπου 93,51% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Επιπλέον Μετοχές που τυχόν αποκτήσει ο Προτείνων μετά τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής μέχρι και την ημερομηνία ολοκλήρωσης της ως άνω εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης δεν περιλαμβάνονται στο ανωτέρω ποσοστό.

 3.  Η εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των Προσφερθεισών Μετοχών στον Προτείνοντα από τους Αποδεχθέντες Μετόχους θα λάβει χώρα στις 16  Δεκεμβρίου 2015 και η καταβολή του προσφερόμενου τιμήματος των ΕΥΡΩ 1,23 ανά Μετοχή (στο εξής το «Αντάλλαγμα της Δημόσιας Πρότασης») προς τους Αποδεχθέντες Μετόχους θα λάβει χώρα στις 18 Δεκεμβρίου 2015, σύμφωνα με τα ειδικότερα διαλαμβανόμενα στην παράγραφο 2.18 του Πληροφοριακού Δελτίου.

 4. Περαιτέρω, δεδομένων των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων:

(α) θα απαιτήσει τη μεταβίβαση σε αυτόν όλων των υπολοίπων Μετοχών σε τιμή ανά Μετοχή ίση προς το Αντάλλαγμα της Δημόσιας Πρότασης, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου και την απόφαση 1/644/22.04.2013 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (στο εξής, το «Δικαίωμα Εξαγοράς»), και

(β) υποχρεούται να αγοράσει μέσω συναλλαγών στο Χ.Α. όλες τις Μετοχές που θα του προσφερθούν εντός περιόδου τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης έναντι καταβολής σε μετρητά του Ανταλλάγματος της Δημόσιας Πρότασης σύμφωνα με το άρθρο 28 του Νόμου («ΔικαίωμαEξόδου»). Προς το σκοπό αυτό, ο Προτείνων έχει εισαγάγει μέσω της τράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε. πάγια εντολή για την αγορά Μετοχών έναντι του Ανταλλάγματος της Δημόσιας Πρότασης.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Δικαιώματος Εξαγοράς, ο Προτείνων θα επιδιώξει τη διαγραφή των Μετοχών από το Χρηματιστήριο, σύμφωνα με το άρθρο 17 παράγραφος 5 του Ν. 3371/2005, δυνάμει απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας, στην οποία ο Προτείνων θα ψηφίσει υπέρ αυτής της απόφασης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα