Εκκρεμούν έξι προαπαιτούμενα, λέει αξιωματούχος της Ευρωζώνης

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015 11:22
UPD:14:11
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Η Ελλάδα έχει υλοποιήσει επτά από τα 13 προαπαιτούμενα που απαιτούνται για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης στο πρακτορείο Reuters.

Όπως είπε, «όλες οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις και οτιδήποτε άλλο σχετικό, αναμένεται να εγκριθούν από το κοινοβούλιο την Τρίτη».

Την Τετάρτη, πρόσθεσε, θα ακολουθήσει η έκθεση συμμόρφωσης των εκπροσώπων των θεσμών.

Μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, που αποτελούν επίσης το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), αναμένεται να έχουν τηλεδιάσκεψη -στο τέλος της εβδομάδας- για να δώσουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης. 

Η ολοκλήρωση της δεύτερης δέσμης μεταρρυθμίσεων, μαζί με την επιτυχή εφαρμογή της πρώτης δέσμης και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αποτελούν «σημαντικά βήματα για την ανοικοδόμηση της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης». Αυτό δήλωσε από την πλευράς της κατά την ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, η αρμόδια για τα οικονομικά εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρντ.

Όπως ανέφερε, τα τεχνικά κλιμάκια εργάζονται μαζί με τις ελληνικές αρχές για την ολοκλήρωση της δεύτερης δέσμης προαπαιτούμενων, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί «σύντομα».

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η αξιολόγηση από τους εκπροσώπους των θεσμών και η κατάθεσή της σχετικής έκθεσης στην Ομάδα Εργασίας του Eurogroup (EWG), η οποία, εφόσον είναι επιτυχής θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση του ενός δισεκατομμυρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα