Ρεκόρ διμήνου το δολάριο έναντι του ευρώ

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2005 11:11

Κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών έχει αναρριχηθεί εκ νέου το δολάριο έναντι του ευρώ εν μέσω εκτιμήσεων ότι η Fed θα εξακολουθήσει να αυξάνει τα επιτόκια.

Την άποψη αυτή ενισχύουν τα ενθαρρυντικά στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, οι οποίες σημείωσαν αύξηση μικρότερη απ΄ ό,τι αναμενόταν.

«Η άποψη της αγοράς για την αμερικανική οικονομία έχει αλλάξει σημαντικά την τελευταία εβδομάδα», δήλωσε στο Reuters trader ιαπωνικής τράπεζας. «Mε τη Fed να λέει ότι η οικονομία είναι ισχυρή και τα επιτόκια θα αυξηθούν, το κλίμα στην αγορά για το δολάριο είναι θετικό», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ανώτατοι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ δήλωσαν αυτή την εβδομάδα ότι η αμερικανική οικονομία θα απορροφήσει με ευκολία τις συνέπειες των τυφώνων ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι τα επιτόκια θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Στις 11:00 π.μ. ώρα Ελλάδος, στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ με το αμερικανικό νόμισμα είχε διαμορφωθεί στα 1,2025 δολάρια έναντι 1,2031 δολαρίων αργά χθες το βράδυ.

Την ίδια ώρα, το δολάριο ισοδυναμούσε με 113,26 γιεν από 113 γιεν χθες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα