Google: Προς πώληση μετοχών ο Page, στο 1 δισ. δολ. οι πωλήσεις

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2005 11:29

ΑΙΤΗΣΗ για την πώληση 1,2 εκατ. μετοχών, έκανε αυτήν την εβδομάδα ο συνιδρυτής της Google Inc.,Larry Page, με αποτέλεσμα να εισπράξει 370 εκατ. δολ. και να αυξήσει τις πωλήσεις του πλέον του 1 δισ. δολ. από τη στιγμή που η εταιρεία μπήκε στο Χρηματιστήριο, πέρυσι.

Οι πωλήσεις μετοχών από τον Page και παρόμοιες από τον συνεταίρο του, Sergey Brin, οδήγησαν τις εσωτερικές συναλλαγές των μετοχών της Google σε περίπου 3 δισ. δολ. φέτος, τα περισσότερα, από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία των ΗΠΑ, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών, Washington Service, η οποία συγκεντρώνει στοιχεία για τις πωλήσεις μετοχών εταιρειών, από τα στελέχη τους.

Ο Page και ο Brin και οι δύο ηλικίας 32 ετών, ευνοήθηκαν, καθώς η μετοχή της εταιρείας αναρριχήθηκε στα 320,95 δολ. η μία αυτήν την εβδομάδα, από 85 δολ. την τιμή πώλησης κατά την είσοδο της εταιρείας στο Χρηματιστήριο τον Αύγουστο του 2004. Και οι δύο, ο κάθε ένας με καθαρή αξία περίπου 11 δισ. δολ., έβγαλαν περισσότερα χρήματα, με τις πωλήσεις των μετοχών τους φέτος, από οποιοδήποτε άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος, εκτός από τον πρόεδρο της Microsoft Corp., Bill Gates, ο οποίος πούλησε μετοχές αξίας 1,58 δισ. δολ. της Microsoft. H Google, με έδρα το Mountain View της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, άντλησε 1,67 δισ. δολ. κατά τη δημόσια εγγραφή και αυτόν τον μήνα πούλησε επιπλέον μετοχές αξίας 4,18 δισ. δολαρίων.

Οι πωλήσεις, αποτελούν μέρος του σχεδίου πώλησης μετοχών που ετέθη από τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, την εποχή της δημόσιας εγγραφής, είπε η Lynn Fox, εκπρόσωπος της Google.

O Page και ο Brin κατείχαν μερίδιο από 15% ο κάθε ένας, περίπου 38,5 εκατ. μετοχές, κατά τη δημόσια εγγραφή. Από την τελευταία, ο Page πούλησε μετοχές ξαίας 978,4 εκατ. δολ. και ο Brin πούλησε μετοχές αξίας 996,5 εκατ. δολ. Και οι δύο έχουν πουλήσει τυπικά 400.000 μετοχές τον μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Washington Service.

Καθώς οι μετοχές της Google κινήθηκαν ανοδικά, η αξία αυτών των μηνιαίων πωλήσεων αυξήθηκε από τα χαμηλότερα επίπεδα των 96,2 εκατ. δολ. τον Δεκέμβριο, στα 123,1 εκατ. δολ. με την πώληση των μετοχών του Page, την εβδομάδα που πέρασε.

Χθες, οι μετοχές της Google σημείωσαν άνοδο 3,62 δολ., φθάνοντας στα 309,62 δολ. η μία στο Nasdaq, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται στα περίπου 90 δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα