Μείωση ελλείμματος, χωρίς νέα μέτρα

Αισιόδοξος ο Γιώργος Αλογοσκούφης
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2005 12:00
UPD:16:39

ΟΙ εξελίξεις στην Οικονομία προχωρούν σύμφωνα με τους στόχους του προγράμματος σύγκλισης και ανάπτυξης, το έλλειμμα για φέτος θα κινηθεί κοντά στους στόχους που έχουν τεθεί -στο 3,6%, από 6,6% πέρυσι, και στο 2,8% του χρόνου. Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου συζήτησε με τον Πρωθυπουργό για το προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.

Όπως είπε ο κ. Αλογοσκούφης ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί χωρίς τη λήψη νέων μέτρων, μέσω της μείωσης της σπατάλης στο Δημόσιο και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Πηγές του υπουργείου Οικονομίας σημειώνουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν γενικευμένα φορολογικά μέτρα και διαψεύδουν σενάρια που είχαν δημοσιευθεί για αύξηση των τελών κυκλοφορίας και επιπλέον αύξηση του ΦΠΑ.

Ερωτηθείς για τη συνεργασία του με τον υφυπουργό Οικονομίας, Αδάμ Ρεγκούζα, ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε πως «με όλους τους συναδέλφους στο υπουργείο Οικονομίας έχουμε στενή συνεργασία».

Σε συνομιλία του μάλιστα με τους δημοσιογράφους, ο υπουργός Οικονομίας μίλησε για «διακομματικά κυκλώματα» που δρουν στο χώρο των Τελωνείων, στα οποία απέδωσε την επίθεση που δέχθηκε ο κ. Ρεγκούζας.

Τέλος, σε ερώτηση για υπόθεση που αποκαλύφθηκε από τηλεοπτικό σταθμό, σύμφωνα με την οποία ιδιωτική εταιρεία τηλεφωνίας μετά από φορολογικό έλεγχο κατέβαλε υποπολλαπλάσιο ποσό φόρου από το βεβαιωθέν και πως ο υπάλληλος που πίεσε το 2001 να μειωθεί το ποσό, προήχθη πρόσφατα από τη σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε πως δεν γνωρίζει το θέμα και ότι«εάν υπάρχει κάτι τέτοιο θα διερευνηθεί αρμοδίως».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα