Wal-Mart: Αποκτά τον έλεγχο της ιαπωνικής Seiyu Ltd.

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2005 12:28

ΜΕΡΙΔΙΟ αξίας 67,5 δισ. γιέν (596 εκατ. δολ.) των νέων μετοχών της Seiyu Ltd., προκειμένου να αναλάβει τον έλεγχο την προβληματική αλυσίδα σούπερ μάρκετ του Τόκυο, θα αγοράσει η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής πώλησης στον κόσμο, Wal-Mart Stores Inc., σύμφωνα με την Seiyu.

H Wal-Mart, η οποία κατέχει σήμερα μερίδιο 42% της Seiyu, θα το αυξήσει περισσότερο από το 50% μέχρι τα τέλη αυτού του έτους, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Seiyu, που διενεμήθη στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Η Wal-Mart έχει επενδύσει 74,6 δισ. γιέν από τη στιγμή που αγόρασε μερίδιο στην ιαπωνική φίρμα, τον Μάϊο του 2002.

Η Seiyu εμφάνισε ζημίες κατά τις δύο τελευταίες οικονομικές χρήσεις και νωρίτερα ανακοίνωσε, ότι οι ζημίες της την τρέχουσα χρήση θα ανέλθουν σε 7,5 δισ. γιέν, καθώς μάχεται να ανταγωνιστεί μεγαλύτερες ομοειδείς της εταιρείες, όπως την Aeon Co., στην αγορά των σούπερ μάρκετ της Ιαπωνίας, ύψους 14 τρισ. γιέν.

Επίσης η Seiyu θα πουλήσει νέες μετοχές στην Mizuho Corporate Bank Ltd., της Mizuho Financial Group Inc. Η εταιρεία, θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια, συνολικού ύψους 115 δισ. γιέν, για να ανοίξει νέα καταστήματα, να ανακαινίσει τα υπάρχοντα και να ξεπληρώσει το χρέος της.

Η Wal-Mart, ενδέχεται να ανοίξει καταστήματα στην Ιαπωνία το επόμενο έτος, με το σήμα «Wal-Mart», σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα νωρίτερα στην εφημερίδα «Nihon Keizai».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα