Την επιτάχυνση των εργασιών της στην Ελλάδα προαναγγέλλει η Παρευξείνια Τράπεζα

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015 18:00
UPD:18:05

Η Παρευξείνια Τράπεζα έχει βαθμολογηθεί με «Α-» από την Standard and Poor’s και «A2» από την Moodys.

Επταετές δάνειο, ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, χορήγησε στην εταιρεία ειδών συσκευασίας «Χατζηιωάννου» η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (Παρευξείνια), η οποία απαρτίζεται από  11 κράτη - μέλη.

Η δανειοδοτική στήριξη θα συμβάλει, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, στην αναβάθμιση της τεχνολογικής βάσης της εταιρείας και στην επέκταση της παραγωγικής της ικανότητας και του εύρους των προϊόντων της. Η «Χατζηιωάννου» παρουσιάζει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα και διαθέτει τα προϊόντα της σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τα κράτη - μέλη της Παρευξείνιας Τράπεζας όπως η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Ρωσία.

«Ως περιφερειακή αναπτυξιακή τράπεζα, έχουμε δεσμευτεί για την επιτάχυνση των εργασιών μας στην Ελλάδα, υπό τις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες και την έλλειψη χρηματοδότησης για επιχειρήσεις. Η χρηματοδότησή μας θα έχει σημαντικό αναπτυξιακό αντίκτυπο στη χώρα που μας φιλοξενεί, ιδιαίτερα τώρα που οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες», δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας, Ιχσάν Ουγούρ Ντελικανλί, μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (Παρευξείνια Τράπεζα) είναι διεθνής χρηματοδοτικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε από τις χώρες Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ρουμανία, Ρωσία, Τουρκία και Ουκρανία. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η Τράπεζα στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη και την περιφερειακή συνεργασία, χορηγώντας δάνεια, πιστωτικές γραμμές και εγγυήσεις για χρηματοδότηση επιχειρήσεων και εμπορίου στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στις χώρες-μέλη της.

Το εγκεκριμένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας ανέρχεται σε  3,45 δισεκατομμύρια ευρώ. Η Παρευξείνια Τράπεζα έχει βαθμολογηθεί με «Α-» από την Standard and Poor’s και «A2» από την Moodys.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα