Άλμα τριετίας σημείωσαν οι πωλήσεις της Inditex

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015 12:42
UPD:12:45
REUTERS/ANDREA COMAS

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 20% στα 2,02 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Τη μεγαλύτερη αύξηση της τελευταίας τριετίας σημείωσαν οι πωλήσεις στο εννεάμηνο της χρήσης, καθώς η ισπανική κατανάλωση δείχνει σημάδια ανάκαμψης μετά από χρόνια λιτότητας, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Τα έσοδα της μεγαλύτερης στον κόσμο εταιρείας λιανικής πώλησης ενδυμάτων κατέγραψαν αύξηση 15%, εξαιρουμένων των μεταβολών στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, κατά το εννεάμηνο μέχρι τον Οκτώβριο, και διατήρησαν αυτόν τον ρυθμό και στις αρχές του τελευταίου τριμήνου.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 20% στα 2,02 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Η εταιρεία, στην οποία ανήκουν μεταξύ άλλων οι αλυσίδες Zara, Bershka και Stradivarius, επωφελείται από την αυξανόμενη ζήτηση στην Ισπανία, όπου αντλεί περίπου το ένα πέμπτο των εσόδων της. Οι λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων στη χώρα ήταν τον Οκτώβριο οι ισχυρότερες των τελευταίων τουλάχιστον έξι ετών, σύμφωνα με την Barclays.

Η μετοχή της Inditex στη Μαδρίτη κατέγραφε νωρίτερα άνοδο 1% στα 32,86 ευρώ. Από τις αρχές του έτους έχει ενισχυθεί κατά 37%, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να ξεπερνά πλέον τα 100 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα