Απάντηση ΟΤΕ σε ΕΕΤΤ για την προεπιλογή φορέα

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2005 18:40

Τη δική του εκδοχή και απάντηση στις αιτιάσεις του Συνδέσμου Αδειοδοτημένων Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων Ελλάδος (ΣΑΤΠΕ) έδωσε σήμερα ο ΟΤΕ με αφορμή και τη θέση που πήρε πρόσφατα η ΕΕΤΤ για το θέμα της προεπιλογής φορέα.

Ο ΟΤΕ αφήνει για άλλη φορά σαφείς αιχμές κατά της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για το σχετικό κανονισμό που έχει εκδώσει και σύμφωνα με τον οποίο, όπως αναφέρει ο ΟΤΕ, οι εναλλακτικοί πάροχοι δεν απαιτείται πλέον να αποστέλλουν στον ΟΤΕ τις ενυπόγραφες αιτήσεις των συνδρομητών που επιθυμούν προεπιλογή φορέα, αλλά απλό κατάλογο με ονόματα συνδρομητών, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να ελεγχθεί κατά πόσον ο συνδρομητής του ΟΤΕ όντως συναίνεσε στην χρήση του εναλλακτικού παρόχου για τις κλήσεις του. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΕΤΤ, ο συνδρομητής που επιθυμεί να καταργήσει την προεπιλογή φορέα, δεν μπορεί να απευθυνθεί στον ΟΤΕ απευθείας, αλλά στον πάροχο που ανήκει. Η πρακτική αυτή, κατά τον ΟΤΕ, είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά και διεθνή δεδομένα.

Σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο του ΟΤΕ, υπάρχουν καταγγελίες για αθέμιτα μέσα που χρησιμοποιούν εναλλακτικοί πάροχοι, προκειμένου να πείσουν συνδρομητές είτε να ενεργοποιήσουν την προεπιλογή φορέα, είτε να την καταργήσουν, δηλαδή να φύγουν από έναν εναλλακτικό πάροχο και να επιστρέψουν στον ΟΤΕ. Στο ενημερωτικό δελτίο του ΟΤΕ αναφέρεται ότι παρατηρήθηκαν περιπτώσεις, όπου μέχρι και 2.000 αιτήσεις αποδείχθηκαν υπογεγραμμένες από το ίδιο άτομο, μετά από γραφολογική εξέταση. Για τις καταγγελίες αυτές η ΕΕΤΤ δεν έχει ακόμη επιληφθεί, ενώ καταγγελίες κατά του ΟΤΕ εξετάζονται με συνοπτικές διαδικασίες.

Καταλήγοντας το ενημερωτικό δελτίο του ΟΤΕ, αφού επισημαίνει ότι οι αποφάσεις της ΕΕΤΤ δεν υπόκεινται σε δικαστικό έλεγχο ουσίας, κάνει λόγο για "παράδοξη αντίληψη της έννοιας της απελευθέρωσης της αγοράς και του υγιούς ανταγωνισμού".



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα