Ανοδική αντίδραση στο Χ.Α.

Μη τραπεζική η άνοδος
Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015 11:00
UPD:11:00
Nikos Libertas / SOOC

Ανοδικά κινούνται στο ξεκίνημά τους οι δείκτες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, επιχειρώντας να ανακτήσουν μέρος των απωλειών των προηγούμενων ημερών. «Βαρίδι» εξακολουθεί να συνιστά ο τραπεζικός κλάδος, με τις απώλειες στην Εθνική να υπερβαίνουν το 10% και στην Πειραιώς να αγγίζουν το 30%. Με το βλέμμα και στη διαπραγμάτευση οι επενδυτές.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (10:58), ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,84% στις 564,5 μονάδες, βάζοντας «φρένο» στο πτωτικό σερί των προηγούμενων συνεδριάσεων. Ο τζίρος ανέρχεται στα 16,6 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 25 μετοχές, καθοδικά 13, ενώ εννέα παραμένουν αμετάβλητες.

Ο δείκτης FTSE καταγράφει άνοδο άνω του 1,32% ενισχυόμενος στις 167,31 μονάδες. Στον αντίποδα, ο κλάδος των τραπεζών βρίσκεται υπό κλοιό νέων πιέσεων, υποχωρώντας κατά 1,54% στις 36,48 μονάδες.

Η μετοχή της Πειραιώς κατακρημνίζεται κατά 30% για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, υποχωρώντας στα 0,227 ευρώ. Πτωτικά 10% κινείται και η Εθνική Τράπεζα, μετά και την επίσημη ολοκλήρωση της Αύξησης του Μετοχικού της Κεφαλαίου. Απώλειες της τάξης του 1% σημειώνουν Alpha και Eurobank.

Σημαντική άνοδο άνω του 3% εμφανίζεται η μετοχή της Viohalco και του Ελλάκρωρ, ενώ κέρδη της τάξης του 2% σημειώνουν Coca – Cola, Grivalia Properties, Aegean, ΕΥΔΑΠ και Μotor Oil. Ανοδικά στο 1,39% κινείται η μετοχή της ΔΕΗ

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ θεσμών και κυβέρνησης, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας έως το τέλος της εβδομάδας προκειμένου να κλείσει και το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων. Οι διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών εστιάζουν κυρίως, στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων και τα «κόκκινα» δάνεια. Σύγκλιση απόψεων παρατηρείται στο ζήτημα του ΑΔΜΗΕ. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα