Nα αναδειχθεί η αξία των ελληνικών προϊόντων στην αλλοδαπή

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2005 19:52

Την πλήρη κινητοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων, ώστε να αναδειχθεί η αξία των ελληνικών προϊόντων και να προωθηθούν στις μεγάλες αγορές, ζήτησε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης από το βήμα του 1ου Συνεδρίου Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων-Ποτών και Γαστρονομίας που διοργανώνει ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) στο Μέγαρο Μουσικής σήμερα και αύριο.

Η κυβέρνηση, είπε ο υπουργός, με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες ενισχύει τις εξαγωγές και ήδη έχει διαμορφωθεί ένα στρατηγικό σχέδιο δράσης για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό. Για μια νέα προσέγγιση των αγορών, ο ΟΠΕ συνεργάζεται με τα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης, Τουριστικής Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και με τους συνδέσμους του κλάδου Τροφίμων και Ποτών (ΣΕΒΤ, ΣΕΒΙΤΕΛ, ΕΔΟΑΟ, ΕΣΒΙΤΕ, ΠΕΜΕΤΕ, ΣΕΤΣΕΜ και ΣΕΑΟΠ).

Ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε ειδικότερα στον νέο αναπτυξιακό νόμο, επισημαίνοντας ότι μέσα σε επτά μήνες έχουν υποβληθεί 610 επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ. Από αυτά, έχουν ήδη εγκριθεί τα 228 με συνολικό ύψος 342 εκατ. ευρώ και τα οποία προβλέπουν τη δημιουργία 1.687 νέων άμεσων θέσεων εργασίας.

Η οικονομία, επεσήμανε ο κ. Αλογοσκούφης, «ανταποκρίνεται πολύ ικανοποιητικά στις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Παρά τις υψηλές τιμές του πετρελαίου, ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας παραμένει ένας από τους υψηλότερους στην Ευρωζώνη. Η ελληνική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 3,6% φέτος».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα