Ικανοποίηση ΥΠΑΝ από τις επαφές στις ΗΠΑ

Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2005 09:29
UPD:10:07

«ΦΕΥΓΟΥΜΕ με μεγαλύτερη δύναμη και σιγουριά ότι ακολουθούμε το σωστό δρόμο ανάπτυξης με όλο το σχέδιο πορείας που έχουμε για τη χώρα μας και για την ευρύτερη περιοχή και για τη θέση μας στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος ολοκλήρωσε χθες το πρόγραμμα των επαφών του στις Ηνωμένες Πολιτείες και επιστρέφει στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας είχε συναντήσεις με στελέχη μεγάλων εταιρειών, με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, με τα μέλη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης και το βράδυ εγκαινίασε το υποκατάστημα της ελληνικής εταιρείας Σόδης Mastic Spa (αγνά καλλυντικά με μαστίχα).

«Επισκεφθήκαμε την Ουάσιγκτον, το Σικάγο και τη Νέα Υόρκη με σκοπό να προωθήσουμε αναπτυξιακά θέματα της χώρας μας», τόνισε ο κ. Σιούφας, σημειώνοντας ότι «όλες οι επαφές που είχαμε με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον και με στελέχη της Ομογένειας, με επιχειρηματίες, με επιστήμονες που δραστηριοποιούνται εδώ, μας δίνουν ακόμη περισσότερη δύναμη για να συνεχίσουμε στο σχέδιο πορείας για το αύριο, για την ανάπτυξη της χώρας, πιστεύοντας ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν όλες τις δυνατότητες να κερδίσουν ακόμη περισσότερες αγορές».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις πολλές συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους της Ομογένειας, καθώς και στο συμπόσιο που διοργάνωσε στο Σικάγο το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, υπογραμμίζοντας ότι «μας γέμισαν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη γιατί εξετάσαμε τρόπους και διαδρόμους συνεργασίας του επιστημονικού δυναμικού που δραστηριοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με τα πανεπιστήμια, τα ερευνητικά κέντρα και τα ινστιτούτα στην Ελλάδα».

Μετά τα χθεσινοβραδινά εγκαίνια του υποκαταστήματος «Mastic Spa», σε δεσπόζουσα θέση στην περιοχή Σόχο του Μανχάταν, ο κ. Σιούφας δήλωσε ότι «μια ακόμη ελληνική επιχείρηση ανοίγεται στη μεγάλη αγορά της Νέας Υόρκης, την απαιτητική αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Δείχνει αυτοπεποίθηση γι' αυτούς που έλαβαν την απόφαση να ανοίξουν την επιχείρηση εδώ. Τα προϊόντα της στηρίζονται στη μοναδικότητα της μαστίχας και ταυτόχρονα είναι φυσικά καλλυντικά».

Νωρίτερα χθες, ο υπουργός Ανάπτυξης συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο. Μετά τη συνάντηση, ο προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής επεσήμανε ότι «ήταν και πάλι ευκαιρία και είχαμε τη δυνατότητα ανταλλαγής σκέψεων στο πεδίο της συνεργασίας, της οικονομικής ανάπτυξης και στα θέματα παιδείας και σε θέματα γενικότερα των προοπτικών συνεργασίας εδώ στην Αρχιεπισκοπή».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα