Boots: Συμφωνία για εξαγορά της Alliance Unichem

Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2005 10:09

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της Alliance Unichem Plc, με στόχο να δημιουργήσει ένα διεθνή όμιλο ειδών προσωπικής φροντίδας, με ετήσιες πωλήσεις περισσότερες των 13 δισ. λιρών Αγγλίας (22,9 δισ. δολ.), έκλεισε η Boots Group Plc, η μεγαλύτερη αλυσίδα φαρμακείων της Αγγλίας.

Οι επενδυτές της Boots θα κατέχουν το 50,2% της διευρυμένης εταιρείας, με τους μετόχους της Alliance Unichem να κατέχουν το 49,8% της εταιρείας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Η Alliance Unichem, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία διανομής φαρμάκων της Ευρώπης, μετά την Celesio AG.

H Boots προβλέπει μείωση των κερδών για δεύτερο έτος τη χρήση το 2006, καθώς μειώνει τις τιμές και ανανεώνει τα καταστήματά της, προκειμένου να αμυνθεί των ανταγωνιστριών της, όπως των Superdrug της A.S. Watson & Co. και της Tesco Plc.

Η Alliance Unichem έχει αυξήσει τα κέρδη και τις πωλήσεις της με την αγορά φαρμακείων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι εταιρείες λιανικής προσπαθούν να περιορίσουν τον ανταγωνισμό από τις ομοειδείς τους, συμπεριλαμβανομένης και της Tesco Plc, της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης της Βρετανίας.

Επίσης, η Boots, όρισε σήμερα οικονομικό της διευθυντή τον Jim Smart, κάνοντας μόνιμη μια θέση, την οποία κάλυπτε συνεχώς μέχρι τον Μάϊο. Ο Smart, 45 ετών, πήγε στην Boots το 2003.

Οι μετοχές της Boots υποχώρησαν 3,3% στις 29 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες σε επτά μήνες. Πριν από σήμερα, οι μετοχές της, έχουν σημειώσει συνολικά φέτος απώλειες 7,2%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 4,4 δισ. λίρες Αγγλίας. Οι μετοχές της Alliance Unichem, έχουν σημειώσει άνοδο 15%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 3,1 δισ. λίρες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα