Veterin: Προς έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου

Υψους 10,5 εκατομμυρίων ευρώ
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2005 10:50

Έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισε να συγκαλέσει το διοικητικό συμβούλιο της Veterin με θέμα, μεταξύ άλλων την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, συνολικού ύψους 10,5 εκατ. ευρώ.

Η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου αποσκοπεί στη κάλυψη των αναγκών ρευστότητας της εταιρείας καθώς και της χρηματοδότησης του επενδυτικού σχεδίου ανάπτυξης, δεδομένου ότι η προσφυγή σε τραπεζικό δανεισμό εκτιμάται ως δυσχερής στη παρούσα φάση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι προτεινόμενοι επιμέρους όροι του δανείου είναι οι εξής:

- Έκδοση συνολικά 1.400 ομολογιών, ονομαστικής αξίας ευρώ 7.500 εκάστη, με δικαίωμα μετατροπής της κάθε ομολογίας σε εύρος που θα αντιστοιχεί σε 12.500 έως 25.000 κοινές ονομαστικές μετοχές. Αναφορικά με το λόγο μετατροπής θα αποφασίσει η Γενική Συνέλευση των Μετόχων.

- Διάρκεια δανείου 4 έτη (48 μήνες) από την έκδοση του.

- Το Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο θα φέρει ετήσιο κουπόνι 3% για το πρώτο έτος, 4% για το δεύτερο, 5% για το τρίτο και 6% για το τέταρτο έτος.

- Απόδοση στη Λήξη (Yield To Mature) 7,50%.

- Διάθεση ομολογιών στην ονομαστική τους αξία.

- Εξουσιοδότηση προς το Δ.Σ. για τη διάθεση τυχόν αδιάθετων ομολογιών.

- Ανάκληση του Ομολογιακού Δανείου και επιστροφή των χρημάτων στους ομολογιούχους σε περίπτωση μη πλήρους κάλυψης (κατά 100%) του Ομολογιακού Δανείου, μετά και την τυχόν διάθεση των αδιάθετων ομολογιών.

- Δικαίωμα των ομολογιούχων για άσκηση του δικαιώματος μετατροπής μετά τη παρέλευση 7 μηνών από την έκδοση του δανείου.

Δικαίωμα της εταιρείας για πρόωρη αποπληρωμή των ομολογιών στους 6, 12, 24, 36 και 48 μήνες από την έκδοση του δανείου.

- Διάθεση του ομολογιακού δανείου με δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων.

Το διοικητικό συμβούλιο της Veterin δηλώνει στην ανακοίνωση την πρόθεσή του να συνεχίσει τις προσπάθειες για την αναδιοργάνωση της εταιρείας και τη προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή με στόχο την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας στην Ελλάδα αλλά και στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα