Grivalia: Πιστοποίηση LEED για το κτήριο στο Μαρούσι

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015 10:53
UPD:10:57

Την πιστοποίηση LEED for Existing Buildings: Operations & Maintenance GOLD απέσπασε το κτήριο γραφείων της Grivalia στην οδό Σωρού στο Μαρούσι, ως απόρροια της εφαρμογής του συστήματος LEED for Operations and Maintenance, η οποία προβλέπει μια σειρά επεμβάσεων και παρακολούθησης της αποτελεσματικότητάς τους.

Για την επίτευξη της συγκεκριμένης πιστοποίησης, στο κτήριο της Σωρού πραγματοποιήθηκαν βελτιώσεις των εγκαταστάσεων άρδευσης, περιορισμός του φαινομένου της θερμικής αστικής νησίδας μέσω εφαρμογής ανακλαστικών υλικών στο δώμα, περιορισμός της φωτορύπανσης από τον εξωτερικό φωτισμό, βελτιστοποίηση της λειτουργίας των Η/Μ συστημάτων κλιματισμού και αερισμού του κτηρίου και προμήθεια πιστοποιητικών Green-e certificates για την ενίσχυση της παραγωγής ενέργειας από Α.Π.Ε, ίσης με την καταναλισκόμενη ετήσια ενέργεια του κτηρίου.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, τα οφέλη που προκύπτουν από τις παραπάνω βελτιώσεις αφορούν στην εξοικονόμηση καταναλώσεων ενέργειας και νερού, στις βελτιωμένες συνθήκες θερμικής άνεσης και ποιότητας εσωτερικού αέρα και στη σημαντική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του κτηρίου.

Σημειώνεται ότι το πρότυπο περιβαλλοντικής βαθμονόμησης LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) είναι το πλέον αναγνωρισμένο διεθνώς σύστημα πιστοποίησης κτηρίων που αναπτύχθηκε από το Συμβούλιο Πράσινων Κτιρίων των ΗΠΑ (U.S. Green Building Council). Το σύστημα πιστοποιεί ότι ένα κτήριο έχει σχεδιαστεί και (ανα)κατασκευαστεί με εφαρμογή των αρχών της αειφόρου δόμησης που αποσκοπούν στη βέλτιστη ενεργειακή και περιβαλλοντική συμπεριφορά του κτηρίου και αποβλέπει στην ποσοτικοποίηση της σχετικής απόδοσης του έργου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα