Μέτρα για τη διάδοση και προβολή της ελληνικής κουζίνας

Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2005 15:15

Μέτρα για τη διάδοση και καθιέρωση της ελληνικής κουζίνας, με στόχο την αναβάθμιση της εστίασης, η οποία αποτελεί μέρος του ελληνικού τουριστικού πακέτου, προωθούνται από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.

Ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αναστάσιος Λιάσκος ανακοίνωσε ότι προωθούνται αποφάσεις που αφορούν στην αύξηση της χρηματοδότησης και την απλοποίηση των διαδικασιών για την ένταξη επιχειρήσεων στο επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΠΑΝ. Το πρόγραμμα ενισχύει φορείς για την υλοποίηση ενεργειών διάδοσης, καθιέρωσης, διάσωσης της ελληνικής παραδοσιακής, εθνικής, τοπικής, ή και δημιουργικής κουζίνας, ώστε αυτή να αποτελεί σημαντικό και αναγνωρίσιμο στοιχείο του συνολικού ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Παράλληλα, στα πλαίσια της νέας στρατηγικής για κοινή παρουσία και συνδυασμένη προβολή στο εξωτερικό του ελληνικού τουρισμού και προϊόντων με «όχημα» τη γαστρονομία, αποφασίστηκε να συμμετέχει ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών με αυτόνομο περίπτερο στις τουριστικές εκθέσεις που παίρνει μέρος ο ΕΟΤ προβάλλοντας τα ελληνικά προϊόντα (όπως κρασί, μαστίχα, ελαιόλαδο κ.λ.π.) και να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις γευσιγνωσίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα