Τη συμφωνία για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης των τραπεζών επικύρωσε η Ελλάδα

Απομένει μόνο το Λουξεμβούργο
Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015 16:12
UPD:16:14
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Ελλάδα είναι το 18ο μέλος της Ευρωζώνης που επικυρώνει τη συμφωνία, καθώς η μόνη χώρα που δεν το έχει πράξει είναι το Λουξεμβούργο.

Τη διακυβερνητική συμφωνία για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγιάνσης των ευρωπαϊκών τραπεζών επικύρωσε η Ελλάδα, με την Κομισιόν να χαιρετίζει την εν λόγω εξέλιξη.

Η Ελλάδα είναι το 18ο μέλος της Ευρωζώνης που επικυρώνει τη συμφωνία, καθώς η μόνη χώρα που δεν το έχει πράξει είναι το Λουξεμβούργο.

Η επικύρωση της συμφωνίας σημαίνει ότι το Ενιαίο Συμβούλιο Εξυγίανσης, το οποίο αποτελεί την αρμόδια αρχή εξυγίανσης, θα καταστεί πλήρως λειτουργικό και ότι το Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης θα αρχίσει να χρηματοδοτείται από τα εθνικά ταμεία εξυγίανσης της ζώνης του ευρώ. Επίσης, εξασφαλίζει ότι οι εξουσίες εξυγίανσης του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου του 2016 προκειμένου να επιτρέψουν την έγκαιρη και αποτελεσματική εξυγίανση των τραπεζών στο τραπεζικό σύστημα της Ε.Ε.

Ο Τζόναθαν Χιλ, Επίτροπος για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα και τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες, εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς η Ελλάδα είναι πλέον μια από τις χώρες που έχουν ολοκληρώσει το τελικό στάδιο επικύρωσης της διακυβερνητικής συμφωνίας. Τώρα απομένει το Λουξεμβούργο, πρόσθεσε καλώντας τις αρχές του Δουκάτου να την επικυρώσει έως το τέλος του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα