Ευρωζώνη: Σε υψηλό τετραμήνου ο δείκτης οικονομικού κλίματος

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015 12:40
UPD:12:47
REUTERS/MICHAEL DALDER

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Αύγουστο σκαρφάλωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο, χάρη στη χαλαρή νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Ο μηνιαίος δείκτης που καταρτίζει η εταιρεία Sentix ανήλθε τον Δεκέμβριο στις 15,7 μονάδες από 15,1 μονάδες τον Νοέμβριο, καταγράφοντας άνοδο για δεύτερο συνεχή μήνα. Ο δείκτης αναμενόταν να διαμορφωθεί στις 17,0 μονάδες, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

«Ενώ η οικονομική εικόνα σε όλες τις περιοχές του κόσμου έχει επιδεινωθεί ελαφρώς, η Ευρωζώνη είναι η εξαίρεση του κανόνα», αναφέρει η Sentix σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι η ΕΚΤ πιθανόν να συνέβαλε σε αυτό.

Ο επιμέρους δείκτης προσδοκιών για την οικονομία της Ευρωζώνης ανήλθε στις 18,0 μονάδες από τις 14,3 μονάδες του Νοεμβρίου, επίσης στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις των επενδυτών για την τρέχουσα κατάσταση επιδεινώθηκαν στις 13,5 μονάδες από 16,0 μονάδες τον Νοέμβριο.

Ο επιμέρους δείκτης που αφορά στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, επιδεινώθηκε στις 22,7 μονάδες από τις 20,1 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα