Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 03 Ιουλίου 2001 10:25

Απώλειες καταγράφουν κατά τα πρώτα λεπτά των συνεδριάσεων οι δείκτες στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές.

Πιέσεις δέχεται ο κλάδος των χημικών μετά την προειδοποίηση της Du Pont ότι τα κέρδη της το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης θα είναι κατά πολύ μειωμένα σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά λόγω της επιβράδυνσης που παρουσιάζει η αμερικανική οικονομία. Οι μετοχές των εταιρειών BASF και Bayer υποχωρούν.

Πτωτικά κινείται και ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας μετά τη χθεσινή υποχώρηση του Nasdaq. Υπενθυμίζεται, ότι ο δείκτης των εταιρειών της υψηλής τεχνολογίας έκλεισε με απώλειες 0,55% παρά το γεγονός ότι κινείτο ανοδικά στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης.

Αντιθέτως, το αγοραστικό ενδιαφέρον έχει στραφεί σε μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας μετά τη σημερινή ανακοίνωση της γερμανικής RWE ότι τα λειτουργικά της κέρδη τη χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου αυξήθηκαν κατά περίπου 35%.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,16% και βρίσκεται στις 5.707,60 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 σημειώνει πτώση κατά 0,83% και έχει διαμορφωθεί στις 5.252,56 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX έχει περιοριστεί στις 6.096,07 μονάδες με απώλειες 0,22%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα