Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ για το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2005 15:33

Την προσοχή των αρμόδιων φοροελεγκτικών αρχών εφιστά ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Δρακούλης Φουντουκάκος στις μεθόδους που ακολουθούν στη μάχη τους κατά της φοροδιαφυγής, ώστε αυτές να διακρίνονται για τη διαφάνεια και την αντικειμενικότητά τους.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, σε δήλωσή του με αφορμή την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού, επεσήμανε ότι οι προβλέψεις για το 2006 στηρίζονται σε ρεαλιστικές υποθέσεις, ωστόσο η επιτυχία του, όπως επισημαίνει, εξαρτάται από την ευρύτερη δυνατή κινητοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που προϋποθέτει σταθερότητα στην πολιτική περιορισμού της έκτασης του κράτους και των κρατικών παρεμβάσεων στη λειτουργία της οικονομίας.

Βασική διαπίστωση από την εξέλιξη των μεγεθών του προϋπολογισμού του 2005, όπως αναφέρει ο κ. Φουντουκάκος, είναι η κακή πορεία των κρατικών εσόδων, η οποία είναι αποτέλεσμα τόσο των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στο έργο τους οι επιχειρήσεις, όσο και η συνεχώς εντεινόμενη αδυναμία των φοροελεγκτικών μηχανισμών να εισπράξουν τους νόμιμους φόρους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα