Αλογοσκούφης: Οι φοροφυγάδες είναι αυτοί που θα πληρώσουν φέτος

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2005 16:36

«Οι φοροφυγάδες είναι αυτοί που θα την πληρώσουν φέτος γιατί έχουμε προχωρήσει πολύ στις διασταυρώσεις των τιμολογίων», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha. «Είναι ουσιαστική η προσπάθεια που γίνεται, δεν είναι λόγια του αέρα», πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι σκοπός δεν είναι να δοθούν τα ονόματα των φοροφυγάδων στη δημοσιότητα. «Εγώ δεν είμαι των εντυπωσιασμών».

Για τα τελωνεία είπε ότι «είναι σε εξέλιξη μια διαδικασία έρευνας για κάποιες καταγγελίες που έχουμε. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα γίνουν ανακοινώσεις».

Για τους φορολογικούς συντελεστές του 30% και 40%, είπε πως θα πρέπει να μειωθούν στο 25% και 35% αντίστοιχα, ενώ παράλληλα πρέπει να γίνει κάποια αναθεώρηση των κλιμακίων, αλλά θα προηγηθεί διάλογος για τη φορολογική μεταρρύθμιση μέσα στο 2006.

Τέλος, αναφερόμενος στις επικρίσεις για την προωθούμενη τιτλοποίηση χρεών, επισήμανε: «Δεν κάνουμε δημιουργική λογιστική. Αυτό που κάνουμε είναι να εφαρμόζουμε όλες τις δυνατότητες ευελιξίας που μας δίνουν οι κανόνες της Eurostat. Δεν πρόκειται να βάλουμε νέους φόρους για να κερδίσουμε χρόνο. Χρόνο θα κερδίσουμε μέσα από μια τιτλοποίηση χρημάτων που μας χρωστούν. Μέχρι στιγμής χρωστούν στο Δημόσιο οι φορολογούμενοι γύρω στα 17 δισ. ευρώ. Είναι τεράστιο το ποσό».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα