Διατηρούνται οι πιέσεις στις ευρωαγορές

Ήπιες απώλειες για τους δείκτες
Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2015 14:49
UPD:16:51
REUTERS/STAFF

Ήπιες απώλειες καταγράφονται στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να απογοητεύονται από τα νομισματικά μέτρα που ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,33% στις 6.254 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,16% στις 10.806 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0,07% στις 4.733 μονάδες. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,26% στις 371,13 μονάδες.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται και τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, τα οποία θα ανακοινωθούν νωρίς το απόγευμα, αλλά και η σύνοδος των χωρών του ΟΠΕΚ.

Χθες, οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν διευρυμένες απώλειες λόγω της απογοήτευσης που σκόρπισαν τα μέτρα του Μάριο Ντράγκι. Παρά τη χρονική παράταση της ποσοτικής χαλάρωσης, η ΕΚΤ αποφάσισε να μην αυξήσει το μηνιαίο ύψος των αγορών ομολόγων, διατηρώντας το στα 60 δισ. ευρώ.

Στο ταμπλό, άνοδο άνω του 6% καταγράφει η Elekta, χαιρετίζοντας τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Κέρδη 7,31% σημειώνει και η Berkeley Group, λόγω των αυξημένων πωλήσεων στο α΄ εξάμηνο του 2015.

Ήπια άνοδο 1,55% εμφανίζει η μετοχή της Volkswagen, μετά την απόλυση ενός εκ των μηχανικών που θεωρούνται υπεύθυνοι για το σκάνδαλο εκπομπής ρύπων. Η BMW από την πλευρά της, κινείται πτωτικά 0,86% στον απόηχο της επιβολής προστίμου 156 εκατ. ελβετικών φράγκων για παραβίαση των κανονισμών της Ελβετίας.

Η ΑΧΑ ενισχύεται κατά 4% χαιρετίζοντας την αναβάθμιση της τιμής – στόχου από την UBS, ενώ η Carrefour σημειώνει άνοδο 1,32% καθώς ο εκτελεστικός διευθυντής επιβεβαίωσε ότι ο Νοέμβριος ήταν ένας «καλός μήνας» για την εταιρεία. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα